Bonerider - Megérkezett az új Fran Palermo EP előszele! Hír

A jungle rock’n’roll legnépszerűbb hazai képviselői az őszi szezon egyik legnagyobb durranására készülnek: beveszik az Akvárium Klub NagyHallját, ahol legújabb anyagukat, a “Bonerider”-t is bemutatják élőben! A címadó dal már most is meghallgatható!

Hirdetés

Az idén 5 éves Fran Palermo újabb anyaggal jelentkezik, mely nagysikerű lemezük, a Razzle Dazzle óta az első rögzített újdonságuk. Henri Gonzo és zenekara ezúttal a “Bonerider” című 5 dalos EP-vel ereszkedik alá az Erzsébet téren, és egy egész estére elvarázsolja rajongótáborát a mediterrán ütemek és a dögös rock’n’roll kiváló elegyével. A csapat azonnal stúdióba vonult, amint véget értek a fesztiválok, az új számok egy részét a Stamusic stúdióban, egy részét pedig Henri Gonzo frontember házi stúdiójában rögzítették.

A címadó dal máris megjelent, melyről Henri elmondta, hogy még egy lisszaboni utazás alkalmával talált rá az ihlet, és bár eleinte teljesen más hangszereléssel képzelte el, kínai erhuval, guzhenggel és kis cintányérokkal, végül mégis győzött a gitárzene, amikor testet öltött a végleges verzió - amely:

“…egy démonról szól, aki a lelkeket gyűjti. Motorral jár városról városra. Beeszi magát a nagyemberek csontjaiba és belőlük prédikál. Fehér vagy fekete csuklyát, símaszkot, harisnyát húz fel, arcfestéket ken magára. Kikerget a városainkból, konténerbe rak és kidob a tengeren. Mindenki szájába almát rak, elhiteti velünk, hogy nem kell tudnunk már gondolkodni, és hogy már nem létezik őszinte szeretet és szerelem. Összességében a legbelsőbb félelem okozójáról szól.”

A hamarosan megjelenő mini-album több szempontból is nagy előrelépés a zenekar életében, hiszen még jobban szólnak a dalok, mint korábban és az is újdonság, hogy először dolgoztak együtt dalszövegíróval, akivel a most bemutatott számot is közösen jegyzik. Rory Winston montreali szerzővel tavasszal ismerkedett meg Henri - közös spanyol barátjuk mutatta be őket, aki akkoriban rögzítette Tövisházi Ambrus vezényletével debütalbumát, a “Music Illness Cash-machine”-t.

“Ezután többször is gondoltam rá, hogy megkérdezem Roryt, van-e kedve meghallgatni az új dalok demóját, és esetleg dolgozni rajtuk. Végül három dalhoz írtunk szöveget (The Soup, Catwalk, Bonerider), némelyikre készült több, teljesen más verzió is. Roryval az utolsó pillanatig és a stúdióban is változtattunk mindenfélét, de végül sikerült egy szerethető lyrics-csokrot alkotnunk.” - idézi fel az újfajta kollaborációt Henri.

“Bonerider” EP egyik legnagyobb különlegessége, hogy a záró dal a Fran Palermo történében az első magyar nyelvű felvétel, méghozzá a “Holdvilágos”, mely egy régi Eisemann-Zágon dal újragondolása!

A tavaly májusban megjelent Razzle Dazzle-lel nagy mérföldkövet értek el karrierjükben: mind a rajongók, mind a szakma rendkívül elismerően nyilatkozott a korongról, a lemezt teltház előtt mutatták be az A38-on óriási érdeklődéstől övezve, a toplistákon is előkelő helyen szerepeltek, az összes nagy fesztiválon színpadra álltak, megkapták az év felfedezettjének járó díjat a Petőfi Zenei Díjátadón, és külföld felé is kikacsintottak, hiszen az idei Eurosonic Noorderslag showcase fesztiválra is őket delegálta a hazai szakma.

A zenekar ezúttal pedig nemcsak a rajongók fülének, de a szemének is újdonságot hoz, hiszen a november 10-i koncertre teljes vizuális megújulással készülnek. Eddig sem álltak távol tőlük az átgondolt, koncepciózus díszletek, már-már jelmez igényességű fellépőruhák, ám most még magasabbra teszik a lécet, és különleges vetítéssel, sőt egy sombrerós előzenekarra


Sajtóanyag: MMM Press

 

Kapcsolódó

Depresszió: Új dal és klip, indul a tavaszi turné Hír

Mozgalmasan telnek a Depresszió napjai. Az év elején különváltak a sampleres Pálffy „SODA” Miklós és a zenekar útjai, amiről az alábbiakat nyilatkozták: „Hét év közös munka után szakmailag eltávolodtunk egymástól SODA-val, ezért arra a döntésre jutottunk, hogy visszatérünk a négytagú formációhoz.

Megjelent BoZaN új EP-je Hír

Számos zenekar tagja volt az elmúlt években, több kulturális és médiaprojektből ismerhetjük a nevét, most azonban három EP-ből álló sorozata újabb részét tárja elénk hazánk egyik legkülönlegesebb könnyűzenei alkotója, Bodrogi Bozán András. Bodrogi Bozán András hosszú ideje aktív szereplője a haz

Sunset: új dal, a héten új lemez Hír

Március 2.-án megjelenik a HammerWorld Magazin mellékleteként a We Are Eternity! A zenekar eddigi legkiforrottabb és legfontosabb állomása ez a nagylemez. Az album „do it yourself” módon készült, tehát a keverésén kívül minden stúdió munkálat a zenekar tagjainak keze munkáját dicséri.  Az eddigie

Nagy Dávid: Hangos lesz - szólóban ez ex-Pokolgép gitáros Hír

Nagy Dávid neve sokaknak ismerős lehet a Pokolgép zenekar múltjából, hiszen egészen fiatalon,  2001-től 10 éven át gitárosként erősítette azt. Ezúttal azonban egy egészen új arcát mutatja be a nagyérdeműnek. Dávid szólólemeze a Hangos lesz az EDGE Records gondozásában a márciusi HammerWorld Magazi