Újjászületett a Cupákos: megnyitott a Dobka étterem! Cikk

Dobka enteriőr

Hirdetés

Sokak kedvence volt az elmúlt három évben a Cupákos, az idők azonban változnak és egyre nagyobb az igény a könnyedebb ételekre is. Természetesen Tasnádi Ákos séf is a legújabb trendekhez igazodva alakítja fogásait, és már az elmúlt hónapokban is sokat változott a Cupákos kínálata, most pedig új köntösbe bújt az étterem, amely mostantól Dobka és júniustól megújult külsővel és változatos ételekkel várja vendégeit a Dob utca és a Kazinczy utca sarkán.

“Szeretnénk, ha a Dobka a budapesti bulinegyed és zsidó negyed találkozásánál egy olyan oázis lenne a hazai és a külföldi vendégeink számára, ahol mindenki egyformán megtalálja az ízlésének megfelelő ételeket. Míg a Cupákost a magyaros konyha megbízható élharcosaként ismerték az emberek, a Dobka nem áll be a sorba, nem köti magát egy-egy konyhai irányzathoz és az alapanyagok terén sem szab magának határokat. Mostantól az örömfőzés jegyében szezonális alapanyagokból a legváltozatosabb fogásokkal várjuk vendégeinket” - mondta Tasnádi Ákos a Dobka - és a korábbi Cupákos - séfje.

Megújult környezet, változatos fogásokkal

Bár az étterem átalakítása már márciusban megtörtént, az elmúlt hónapokban a többi szolgáltatóhoz hasonlóan bezárásra kényszerült a Dobka, mostantól azonban újult erővel és még nagyobb erőbedobással várja látogatóit. Annak pedig csak Tasnádi Ákos és csapatának képzelete szabhat határt, hogy mi kerül az új étlapra. Hiszen ugyanúgy kínálnak olaszos fogásokat, magyaros ízeket, de megtalálhatjuk a zsidó és a thai ízvilágot is az ételek között.

Ízorgia a világ minden tájáról

Jól tükrözi ezt például az aktuális étlapról a ramen alapú zöldségerőleves, wakameval és maceszgombóccal tálalva, a királyrákos házi tészta szárított paradicsommal és édes chili-s sajtkrémmel, a zöldborsós árpagyöngy lyoni hagymával, vagy a hideg kacsamáj zöldalmával. És persze jó hír a Cupákos rajongóinak, hogy a Dobkában sem kell nélkülözni a jól megszokott ikonikus ételeket, úgy, mint a sörben sült sertéscsülköt burgonyapürével és savanyított zöldségekkel, vagy a rántott mangalicakarajt petrezselymes újburgonyával és tejfölös uborkasalátával. Ha pedig valaki a desszertek szerelmese, akkor választhatja akár a tradicionális somlói galuskát, vagy éppen az egzotikus kókusztejes mahlabit is kakukkfüves crumble-lel és sárgabarackkal.

Dobka - hideg kacsamáj


Örömfőzés a szezonalitás jegyében

A szezonalitás nagyon fontos a Dobka konyhájában, hiszen az ételek minden esetben a legkiválóbb alapanyagokból, a szezonálisan elérhető húsokból és zöldségekből készülnek el. Nem beszélve a hetente változó séf ajánlatáról, ami tényleg az örömfőzésről szól, hiszen Ákos és csapata új ötletek és inspirációk mentén alakítja ki az új heti fogásokat, ahol igazi meglepetésízek is megjelenhetnek hétről-hétre, így érdemes rendszeresen visszatérni az étterembe.  

Kibővített itallap prémium borokkal és koktélokkal

A Dobka nemcsak az ételek, de az italkínálat terén is újított: kibővített borkínálattal, prémium borokkal is várják a látogatókat, amelyek körét Horváth Máté, kétszeres sommelier bajnok állította össze, kérés esetén pedig étel-bor párosításokban is segítenek vendégeiknek. Az új itallapon a koktélok is kiemelt szerephez jutnak: mostantól az Irish Mule-tól az Espresso Tonicig számos koktél közül választhatunk, ha egy könnyed itallal frissítenénk fel magunkat a belváros szívében. 


Dobka menü >>>

 

Dobka

Kapcsolódó

A tapas mánia elérte a Bazilikát - megnyílt a Tapassio Cikk

A Bazilika mellett nyitott meg Budapest legújabb étterme a Tapassio, ahol olasz-magyar-spanyol séfgárda állított össze különleges tapas kínálatot és remélik, hogy a „minifogásokkal” az egymással osztozás örömét is átadják a hozzájuk érkezőknek. A tapas-kóstolásnál ugyanis kevés finomabb és szórako

Yolo Bistro, a nyakkendős gyorsétterem Cikk

Hiánypótló egészséges gyorsétterem nyílt ősszel a budapesti Árkádban. A Yolo Bistro által kínált ételek közül a legtöbb diétába illeszthető, mégis finom, ráadásul olyan adagokat kínálnak, amitől biztosan jól laknak a vendégek. Kiss Gábor, a vendéglátóhely séfje arról beszélt, látványkonyhában kész

Kés-Villa-Buda - Összefogás indult a budai vendéglátásért Cikk

A Kés-Villa-Buda-projekt tizenkét étterem összefogása, melyek közösen gondolkodnak, közös értékek mentén képzelik el a működésüket: van köztük több generációs, tradicionális, újító, sőt, kereteket feszegető. A lényeg: a klasszikus budai vendéglátás elveit vallják, kínálatukban a magyar ételeket pr

Új Summer Brunch a Felix Kitchen&Barban Cikk

Késő reggeli, korai ebéd, vagyis brunch! Bár Magyarországon csak az utóbbi években kezdett elterjedni, a hétvégi pihenés szerelmeseinek biztosan ez a kedvenc étkezése, ráadásul mostantól Budapest legújabb éttermében élő DJ szettel és dunai panorámával élvezhetjük a nyári brunch hamisíthatatlan han