Pezsgett a szombat a Corinthia Hotelben! Cikk

Megtöltötték a Corinthia Hotel Budapest termeit a buborékok rajongói a múlt szombaton. A június 10-én a Winelovers által rendezett Pezsgő Június Nagykóstolón bebizonyosodott: a hazai közönség nyitott és érdeklődő, a pezsgő pedig – bár még mindig a luxus szimbóluma – nem csupán az ünnepi asztal főszereplője, de akár mindennapjaink része is lehet.

Hirdetés

Immár harmadik alkalommal, de a korábbiaknál lényegesen gazdagabb kínálattal várta a vendégeket a Pezsgő Június. Aki múlt szombaton ellátogatott a Winelovers rendezvényére, egész biztosan talált magának kedvencet: a sétáló kóstolón több mint 30 hazai pincészet kínálta pezsgőit, habzó- és gyöngyözőborait, a széles körű, több mint 60 tételt felvonultató nemzetközi kínálat pedig a könnyed, illatos asti-tól az évjáratos champagne-ig minden fontosabb stílust bemutatott. A külföldi tételek iránti érdeklődés köszönhető volt annak is, hogy hazánkban korábban egyetlen sétáló kóstolón sem találkozhattak a vendégek hasonlóan széles és nívós választékkal: több, a kóstolón elérhető palack külföldi forgalmazóktól került beszerzésre.

A Borkollégium öt, kóstolóval egybekötött és gazdagon illusztrált, ingyenes Pop-up School előadásán nem csak az alapvető pezsgőkészítési eljárásokkal ismerkedhetett meg az érdeklődők, de ízelítőt kaphattak a különböző érlelési módok közötti különbségekből is. A közönség egybehangzó véleménye szerint a magnum palackokból kerülnek a legszebb buborékok a pohárba…

Bár magnum tétel nem szerepelt az évjáratos champagne-okat bemutató teltházas mesterkurzuson, de dr. Fiáth Attila és a kilenc különböző champagne ház kilenc, egymást követő évjáratának tétele meggyőzte a résztvevőket: valóban csúcskategóriás ritkaságokkal találkozhattak ezen a délutánon. Nem csupán az adott házak stílusa, de az évjáratok sajátosságai is egyértelműen megmutatkoztak; a közel két és fél órás előadás során pedig számos műhelytitok és izgalmas történet is elhangzott.

Idén először külön champagne terem várta a francia pezsgőkkel még közelebbről ismerkedni vágyókat – itt negyven különböző tételt lehetett térítés ellenében kóstolni, szakértői ajánlással és útmutatással. A prezstízs cuvée-k és évjáratos champagne-ok (Krug Grande Cuvée, Dom Pérignon 2006, Paul Bara Millesime 2006) fogytak el elsőként – nem csoda, hiszen ezen champagne-ok palackára meghaladhatja az 50 ezer forintot, így ritkán akad lehetőség egy-egy pohárral kóstolni belőlük. Természetesen népszerűek voltak a jól ismert márkák – Roederer, Moet & Chandon, Veuve Clicquot – is, de a kisebb házak pezsgői is sok érdeklődőt vonzottak.

A választékot angol pezsgők és kulináris különlegességek gazdagították – nagy sikere volt a friss osztrigának, a kacsamájas falatkáknak és a könnyed pohárkrémeknek is.

„A látogatók visszajelzései alapján a rendezvény elérte célját: szerettük volna bemutatni a hazai kínálatot és a nemzetközi mezőnyt is, hogy a vendégek átfogó képet kapjanak a pezsgők változatos és sokszínű világáról a mindennapokat felpezsdítő habzó- és gyöngyözőboroktól az étkezéseket végigkísérő pezsgőkön át a valóban ünnepi champagne-okig.” – foglalta össze Ádám Boglárka, a Winelovers rendezvények főszervezője.

 

Szöveg: Winelovers

Kapcsolódó

Kézműves sörtemplom nyílt a Nagykörúton 1085 Budapest, József körút 14.

Többszörös díjnyertes kisüzemi sörök és hozzájuk illő, frissen készülő ételek várják február 10-től a vendégeket a Rizmajer Sörházban, a József körút 14-ben, ahol Csepel legendás sörfőzője nyitott világszínvonalú, három szintes sörözőt. „Egy valamiben biztos voltam: hogyha egyszer sörözőt nyitok a

famous_grouse_logo

Mivel és hogyan fogyasszuk kedvenc whiskynket? Cikk

Magyarországon egyre ismertebbé válnak a prémium minőségű whiskyk, és mára már a bárokban sem olyan gyakran hallani az „Egy whisky-kólát, köszi!” mondatot. Mind többen vannak azok az ínyencek, akik tisztán akarják élvezni egy jó minőségű single malt, vagy blended whisky ízvilágát. Kevesen tudják azo

Gasztrofotó pályázatot indított Skócia kedvenc whiskyje Cikk

Szemet gyönyörködtető vacsora, tökéletes fények és egy pohár selymes whisky – téged is fotózásra csábít a pillanat? Most Skócia kedvenc whiskyje is kíváncsi legszebb gasztronómiai élményeidre: a The Famous Grouse Gourmet Pillanatok fotópályázatra április 26-ig nevezhetnek az Instagram vállalkozó ked

20 éves a Kopar Cuvée Cikk

Mi történt húsz évvel ezelőtt? Ekkor ismerte meg a világ Dollyt, a klónozott birkát, a Titanic alatt sok papír zsebkendőt sírtak tele a mozikban, a Kemény Dénes vezette pólócsapat pedig első komoly eredményeként Európa-bajnok lett… És ez az évjárat adta az első, azóta ikonikusnak számító Kopar Cuvée