Szombaton kiderül melyik a 100 legjobb magyar bor Cikk

Hirdetés

A Winelovers márkanév mára egyet jelent a hazai borászok és boraik, valamint a minőségi borfogyasztók iránti elkötelezettséggel. A 116 oldalas Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazint az a szándék hívta életre, hogy hozzájáruljon a legjobb magyar borok népszerűsítéséheza fogyasztókat pedig támogassa abban, hogy a sokszínű kínálatban megtalálják azokat az igazodási pontokat, amelyek borválasztásukat segíthetik.

A cél tehát nem volt kevesebb, mint megnevezni és bemutatni azt a száz magyar bort, amely a hazai és nemzetközi borversenyek eredményei, valamint a szakmai ajánlók javaslatai alapján összeálló mezőnyből a zsűri pontszámai alapján kiemelkedik.

Bár középpontjában a száz legkiválóbbnak ítélt bor listája és részletes leírása áll, a magazin 11, hazánkban kiemelt figyelmet érdemlő kategória (pezsgő és habzóbor; illatos fehérbor; olaszrizling; furmint; késői szüretelésű édes bor; aszúbor; rozé; kékfrankos; bikavér; bordói házasítás; Villányi Franc) legjobbjait is bemutatja annak érdekében, hogy az olvasók a lehető legteljesebb képet kapják a magyar borokról. 

Winelovers 100 – a 100 legjobb magyar bor magazin a toplistákon kívül izgalmas és friss, a magyar bor jelenét és jövőjét mérlegelő tartalommal jelenik meg. A zsűri elnökének felkért brit Caroline Gilby Master of Wine (tőle származik a címadó idézet) mellett a zsűritagok is megosztják a kóstolón szerzett tapasztalataikat. A magyar borok nemzetközi potenciálját egy másik Master of Wine segítségével elemzik. A magazin a borgasztronómia és a borkultúra fejlődését, a bormarketing, a címketervezés és a borversenyek témakörét is alaposan körüljárja. A Neszmélyi borvidék pedig 24 oldalas önálló mellékletben mutatkozik be.

„Magazinunk főszerkesztőjeként és a Winelovers 100 borbírálat zsűritagjaként a munkám egyszerre volt nehéz és könnyű; embert próbáló, kihívásokban bővelkedő, ugyanakkor örömteli és lelkesítő. Listánk nem ígér bizonyosságot. Élményeket viszont igen.  Arra biztatjuk olvasóinkat, állítsák össze saját toplistájukat. A régi kedvencek mellé fedezzenek fel újakat  izgalmas borvidékeket, sosem kóstolt szőlőfajtákat, újragondolt borkészítési eljárásokat, tudatos és elkötelezett borászokat.” – ajánlja a kiadványt az olvasók figyelmébe Vancsik Ivett főszerkesztő.

magazin online felületén előjegyzésben már több száz példány elkelt; szeptember 22-től pedig az újságárusoknál és a Libri könyvesbolt-hálózat üzleteiben is megvásárolható a Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bormagazin. A listán szereplő borokkal az érdeklődők a Borkollégium mesterkurzusain, valamint a 2008. december 8-án megrendezésre kerülő Winelovers 100 nagykóstoló rendezvényen közelebbről is megismerkedhetnek.

 

Winelovers 100 magazin további információk>>>

 

- Winelovers -

Kapcsolódó

Bemutatkozik az Egri Borműhely Cikk

Az Egri Borműhelyt tíz egri borász közös gondolkodása, együttműködésre való törekvése hozta létre. Világos volt számukra, hogy egymással összefogva messzebbre jutnak el, és így érhetnek el eredményeket a borvidék ismertségének növelésében. 2016-ban ültek le először erről beszélgetni. A résztvevők

Pozitívan változik, de még mindig elmaradott a kávékultúra Magyarországon Cikk

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála hagyományosan az év egyik legfontosabb gasztrorendezvénye. A Dining Guide, mint hazánk legrégibb gasztronómiai platformja, évről évre a vendéglátás újabb területeit veszi górcső alá. Idén először az éttermi szerviz és az éttermek kávékínálata is f

Elkészült Magyarország első Gasztro Körképe Cikk

A Dining Guide, hazánk legrégebbi gasztronómiai platformja érdekes vállalkozásba fogott néhány hazai csúcsétteremmel (Arany Kaviár, Babel, Costes, Costes Downtown, Fausto’s, Kistücsök, Olimpia, Tama, Stand, St. Andrea) karöltve. A lakosság étterembejárási szokásait kutatták az Ipsos Kutatóintézet

Egész éves programok Badacsonyban és a Laposa Birtokon Cikk

02.16: Borbarangolás Borvacsora Hamisíthatatlan Laposa Borvacsora, ahol az ételkülönlegességekhez és a vulkanikus borokhoz most élőzene is párosul. 02.22-24: Gasztrohegy hétvégék 5. Variációk egy témára: ezen a hétvégén minden a fánkokról szól. Lehet cukormázas, sós, puha vagy ropogós, mindenki