Move Your Ass! A Scooter még mindig tud valamit, és azt nagyon! Cikk

Nem telhet el olyan év, hogy ne legyen egy (vagy legalább kettő) Prodigy Scooter koncert Magyarországon. Szerencsére az első meg is volt, rögtön a fesztiválszezon legelején. Jobb helyet nem is lehetett volna választani a Budapest Parknál. Persze szigorúan a pesti viszonylatban. Ezt mutatja is a nézőszám, hiszen csordultig telt a Park küzdőtere valamint a teraszai egyaránt.

Hirdetés

A történelem ismétli önmagát, ahogy a mondás tartja. Ahogy tavaly is, most is a Kerozin kapta a bemelegítő szerepet, amiről fogalmam sincs, hogy milyen volt, mert sikeresen lekéstem. Náksi épphogy elkezdte a szettjét, mire sikerült beverekedni magam a tömegen keresztül egy olyan helyre, ahol a színpadot is látni. Bár nem vagyok egy dj. fanatikus (sőt…), de kiemelném, hogy hatalmas respektáció Náksinak, amiért megemlítette a Carpathian Brigade szurkolói csoportot. Persze, hogy a Soho Party klasszikus felvezetéseként. Az éjjel soha nem érhet véget. Meg is adta a kezdő löketet számomra, eszembe jutatta azt a fantasztikus nyarat, ami a hátunk mögött van.

Na, de száz szónak is egy a vége, ¾ 9 körül elsötétült a színpad, elkezdődött az intro, majd ahogy a tömeg elkezdte énekelni, hogy; „Oi! Fuckin’ Oi! azzal a lendülettel csatlakozott az örökifjú HP Baxxter és kezdetét vette az idei első Scooter koncert. Ha pedig ment az Oi! kiálltás több ezer ember torkából, akkor az egyszeri ember simán azt hihetné, hogy valami hardcore/streetpunk koncert van, hiszen a Riot és az Always Hardcore számcímek akár erre is sugallhatnának.

A Scooter tipikusan az a zenekar/együttes, akiket nem lehet retronak nevezni. Képesek megújulni, új dalokat írni és nem csak a régi jól bevált slágerekkel végighaknizni a világot. Hm… Na, mindegy. De ez így van. Szóval a koncert előtti nap jelent meg a legfrissebb daluk, a Bora! Bora! Bora! Aminek mit ad Isten, Budapesten volt a premierje.

Valamiért hozzávagyok szokva, hogy ha egy zenekar kihoz a koncert előtti napon egy friss dalt, azt a közönség általában –tisztelet a kivételnek- némán végignézni, netalántán a refrénbe becsatlakozik. Na, itt nem ez történt. Olyan örömmel énekelte végig mindenki, hogy már ez is egy rádobott a hangulatra, amire mondjuk semmi panasz nem lehetett eddig se.  Mondjuk – SZERINTEM- a refrén hajaz a Maria ( I like it loud) –ra, de annyi baj legyen.  Szóval a fent említett premiert a Scooter hivatalos Facebook oldalán megtudjátok nézni, volt olyan jó fej a banda, hogy felvette az egészet videóra és ezt meg is osztotta a nagyérdeművel.

A koncert közepén gyorsan ellőtték a How much is the fish-t, nem játszanak üres kapura. Megvolt az egyszeri ember első öröme. Sajnos sok ilyen volt a közönség soraiban, akik képesek elrontani még több szórakozni vágyó fiatal estéjét.

Részemről a vége felé indult be a boogie a lábaimba, ahogy elhagyta az a mondat H.P. száját, hogy Fuck the millenium! Na, ott totál megőrülés. Eszembe jutott a szegedi Deja Vu fesztiválos Scooter koncert. Ott is iszonyat hangulat volt.  Persze a végére az egyszeri ember második kedvence maradt, a már fent említett Maria ( I like it loud). Értem én, hogy közönség kedvenc, meg töptöptöptörö kisfaszom, de ez az egy dal  –már bocsánat- annyi parasztot vonz be, hogy akár ki is lehetne hagyni a setlistből….  Voltam már sok Scooter bulin Tokajon át Szegeden keresztül a rengeteg budapesti helyszínekig, de sajnos itt van a legtöbb gyík a közönség soraiban.

Na, de vissza a koncertre. Szóval lecsengett a buli, persze a fanatikus rajongók, amiből hála égnek nagyon sok van, tudták, hogy még közel sincs vége.  Flying V gitár főhősünk nyakában és már szól is a Fiiirreeeeeeeee! Metalvillák az ég felé, még így a végére egy nagy megőrülés, amit a Hyper Hyper/ Move Your Ass kettőssel zárunk, ahogy tavaly is.

Brutál jó hangulatú koncert volt. Ez volt H. P. arcára is írva (Tudom, tudom. Nem csak ő van a bandában).

Kapaszkodj! Ha minden igaz, akkor az augusztusi Fezen Fesztiválon (Székesfehérvár) újra itt lesznek! Ott tali!

 

Szöveg: Horváth András 

Kapcsolódó

Tízezren ünnepelték a magyar könnyűzenét az Arénában Cikk

Szeptember 27-én este a NagyKoncert Aréna koncertshow keretében az elmúlt negyed évszázad kiemelkedő zenészei, alkotói vitték színpadra a legnagyobb slágereiket a Papp László Budapest Sportarénában.Ritkaságszámba megy, hogy ennyi közreműködő lép fel egy helyen, egy este, egy élő produkció keretébe

Nem engedték le a színpadról Balázs Fecóékat Cikk

Lüktettek a dobok, morajlott a basszus és sírt a gitár – fergeteges múltidéző koncertet adott a 40 éves Korál a Papp László Budapest Sportarénában, ahol fiatal és idős egymás mellett énekelte az elmúlt négy évtized legnagyobb dalait. Balázs Fecó és bandája akkora bulit csapott, hogy a közönség le se

Metallica: nagybetűs metal, Tankcsapda-feldolgozás és jótékonykodás! Cikk

Nem gondoltam volna, hogy még 2018-ban is azzal kezdek egy Metallica-koncert utáni napot, hogy jóleső izomlázam van a nyakamban és olyan hangom van, mintha whisky-n élnék 20 éve, de az április 5-i este csont nélkül kihozta azt a hangulatot, amikor az első pár alkalommal puttyantottam be a Ride The

Koncertélmény szuperlatívuszban - Guns N' Roses-on jártunk Párizsban Cikk

Íme, tinédzser GN’R fanatikussá visszaváltozásom története, amikor is bőven 30 felett, teli torokból végigénekeltem és pattogtam több mint 3 órát és rájöttem, számomra még mindig a Guns N’ Roses a világ egyik legnagyobb rock zenekara! Még valamikor 1989-ben, a nővéremtől örökölt magnóban felejtet