Száz legendás Mercedes egy helyen, Szegeden Hír

Classic Car Show & Expo 2024

Magyarországon először látható együtt, egy helyen a legendás autómárka, a Mercedes mintegy 100 különböző, ma már klasszikusnak számító példánya, az elmúlt 60 év gyártmányaiból válogatva. A Szegeden, április 20-án és 21-én látható egyedülálló kiállítás, a Classic Car Show & Expo elhozza a Mercedes stuttgarti centrumának egy kis szeletét, bemutatja az autózás velünk élő történelmét, felsorakoztatva a legizgalmasabb példányokat és a bennük rejlő történeteket.

Ötezer négyzetméteren, száz legendás járgány, igazi ritkaságok, szebbnél szebb autócsodák, híres emberek egykori autói szerepelnek a Classic Car Show & Expo unikális kínálatában a szegedi Pick Aréna Akadémiai csarnokában, áprilisban. A kétnapos rendezvény alatt a látogatók az elmúlt 60 év 100 legendás Mercedes-Benz klasszikusát tekinthetik meg testközelből. Az expon kiállításra kerülő járművek egyedi történeteket „mesélnek” a látogatóknak, s köztük több olyan autó is jelen lesz, melyekből mostanra csupán néhány gyűjtői darab maradt fenn a világban, de látható lesz a rendszerváltás utáni első köztársasági elnök S-osztályú W140-ese is.

Hirdetés

Egy olyan kiállítást szerettünk volna létrehozni, amely összefogja a klasszikus autók kedvelőit és a márkafanatikusokat, ahol a jelen rajongása találkozik a kezdet szenvedélyével” – mondta Kovács Dániel, a rendezvény sajtószóvivője, a Dél-Alföldi MB Klub elnöke. 

A Classic Car Show & Expo az autócsodákon túl számos programmal is várja az érdeklődőket. Kísérő rendezvényként a Retro Autópiacon mustrálhatjuk a kínálatot vagy üthetünk nyélbe üzletet, de élő aukción is vásárolhatunk akár egy új „családtagot”. De az interaktív programok sorában beszélgethetünk Várkonyi Gábor autópiaci szakértővel, Kárai Péterrel, az elsősorban klasszikus autók restaurálásával foglalkozó Kárai Exclusive tulajdonosával, valamint a BigBlock Tv szakmai csapatával, de a rendezvény vendégei lesznek a SpeedZone autós magazin újságírói, Vályi István és Csíkos Zsolt is. És a Pappas Autó standjánál - a csodálatos autók között – lesz olyan igazi kuriózum is, ami kihagyhatatlan lesz a Merci kedvelőknek.  

A kiállított autók között pedig olyan szépségekkel is találkozhatunk, mint például a W186 Adenauer, W128 Ponton, W111 cabrio, W126 sedan, W198 Gullwing, W113 Pagoda, R107 cabrio, W114 sedan, W201 sedan, G professional, Maybach X223, hipersport GTR cabrio vagy a W123 Pullman.

A szervezők egy extra meglepetéssel is készülnek. ”Mercedes-Benz rajongóként tudom, hogy nem elég ismerni a márka és az autók történetét, de át is kell élni minden mozzanatát” – mondta Kovács Dániel, aki elmondta, hogy ezért minden, jegyet váltó látogató esélyt kap arra, hogy megélhesse a Merci fanatikusok legnagyobb álmát, egy 2 fő részére szóló, 3 napos stuttgarti Mercedes-Benz álomutazást. 

Classic Car Show & Expo 2024 jegyek >>>

 

Classic Car Show & Expo

Kapcsolódó

Pénztárcabarát strandételekkel nyit a Lupa Hír

Lupa Június 1-től indul a strandszezon a Dunakanyar kapujában, a Lupán, ahol a természetes víz szerelmeseit várja a kikapcsoló, napfürdős-csobbanós feltöltődés, a családos strandolás, az aktív pihenés vagy a koktélozós lazulás. A jegyárak idén itt nem emelkednek és maradnak a tavalyi kedvezmények is, ú

Falra fel! plakátaukció és pop-art kiállítás Marczibányin Hír

Falra fel! plakátaukció  - Az édes élet Május 9-én tizenegyedik alkalommal várják a régi film-, reklám- és propagandaplakátok rajongóit a Falra fel! plakátaukción, ahol ezúttal egészen egyedülálló módon egy pop-art kiállítás részeként kerül sor az árverésre, ahol ismét csodálatos grafikai munkák kerülnek kalapács alá a szakma legelismer

Szegedre érkeznek a világ legjobb hőlégballonosai Hír

Hőlégballon Világbajnokság 2024 Szeged A világ több, mint harminc országából érkező, száznál is több hőlégballon színezi be Szeged egét szeptember 8-14. között, a hőlégballonozás legnagyobb világversenyén, az idén 25. alkalommal jelentkező Hőlégballon Világbajnokságon. Ég és föld között csendben haladó, hatalmas és sokszínű hőlégballo

Még több koncerttel és megújult nagyszínpaddal vár idén a siófoki Plázs Hír

Plázs Siófok 2024 Megérkeztek az első hírek a balatoni nyár epicentrumának számító, immár 9. évébe lépő siófoki Plázsról. Idén a tavalyinál is hosszabb szezonra, ebből következően pedig még több élvonalbeli fellépőre és “átbulizott” hétvégére számíthatunk. A technikailag és külsőleg is teljesen megújult, fesztivál