Bemutatókkal szülinapozik a Momentán Társulat Cikk

Hirdetés

Izgalmas, misztikus, nyomozós és vágyakkal játszó, varázslatos, virtuóz – talán ezekkel a szavakkal lehetne leginkább jellemezni a Momentán Társulat legújabb két előadását, a Gyilkosság az Ó utcában imprókrimit és a Dzsinn című produkciót. A két előadás premierjéhez különleges alkalom is dukál: a társulat november 11-én ünnepli 16. születésnapját, melynek kapcsán egy négynapos szülinapi imprós hosszúhétvégére invitálják a közönséget.

Két különleges bemutató előadással, egy nemzetközi vendégjátékkal és Mácsai Pállal közös Lev&Te produkcióval ünnepli születésnapját Magyarország legismertebb improvizációs társulata, a Momentán. Az imprócsapat minden évben igyekszik megújulni, és legismertebb előadásai mellett új produkciókkal is meglepni az improvizáció iránt érdeklődő nézőket. Az idei évadban három új premiert tűzött műsorra, melyből kettő – a Gyilkosság az Ó utcában című imprókrimi és a Dzsinn produkció – születésnapi keretek között debütál a november 9-10-ei hétvégén.

A Gyilkosság az Ó utcában című előadásban minden alkalommal egy rejtélyes gyilkosság titkai után nyomoz a közönség. „Lesz interaktív tanúkihallgatás, nyomkeresés jóskártya alapján és egy őrült végjelenet, amikor már az sem biztos, ami addig az volt” – meséli Bódy Gergő, az előadás ötletgazdája. „A krimi műfajt ötvözzük a misztikummal, és ami külön érdekesség: a Momentán történetében először az előadást egy kerettörténetbe ágyaztuk. Még mielőtt bármi történne a színpadon, a nézők máris egy izgalmas világban találják magukat. Szóval várunk minden krimire, fejtörésre, rejtélyre, imprós kreativitásra vágyót” – tette hozzá Bódy Gergő.

Ki ne vágyna arra, hogy legtitkosabb, legmerészebb, legbanálisabb vágyai teljesüljenek? És mennyire meglepődünk, ha tényleg bekövetkeznek. Mire vagyunk képesek azért, hogy megtörténjenek, és mi jön azután, ha valóban teljesülnek? A Dzsinn című előadás középpontjában a vágyak állnak. „Elképesztően izgalmas műhelymunka keretei között hoztuk létre ezt a produkciót, már az alkotói munka is csodálatos volt” – mondta el Várady Zsuzsi, a Dzsinn egyik megálmodója és játszója. „Az előadás két felvonásból áll, melyek teljesen más szövetűek és hangulatúak. A produkció első fele a nézők titkos vágyainak a játékos színpadra vitele a Momentántól már jól ismert interaktív és pörgős módon. A második fele viszont az improvizáció salto mortaléja, hiszen a Momentán négy imprósa és zenésze egyetlen nézői ötletből, inspirációból építkezve hoz létre egy sosemvolt világokból építkező impróuniverzumot a színpadon.” – fűzte hozzá a társulati tag.

A két hétvégi premier mellett már csütörtöktől elkezdődik a szülinapi készülődés, hiszen november 7-én egy nemzetközi produkció – öt ország öt imprósa – Community című előadásával várja az angolul értő közönséget. Pénteken, november 8-án Mácsai Pál vendégszereplésével fut Molnár Levente kétszemélyes előadása a Lev&Te. A születésnap fő attrakciója pedig a két premier lesz.

A Momentán Társulat ebben az évadban futó új előadása még a Radar, mely közéleti témákat dolgoz fel a témában jártas szakértő bevonásával. November hónapban Nagy Balázs klímakutatóval játszik előadást a társulat a klímaváltozásról.

 

Momentán Társulat - 2019. novemberi programok

 

További részletek a Momentán Társulat honlapján >>>

 

Momentán Társulat 

Kapcsolódó

Petőfi x Szendrey: szabadakarat>>>> - Rendhagyó pop-up előadás októberben az Erkel Színházban Cikk

Petőfi x Szendrey: szabadakarat>>>> A reformkor első „celeb párja”, Petőfi Sándor x Szendrey Júlia különc szokásait, egymásnak jutott két évük felfokozott érzelemvilágát, a véleményformáló szerepük jelentőségét húzza meg tengelyül és mesél köré egy térben és időben is szabadon mozgó, koncerthangulatú történetet, a hamarosan sz

eSzínház: Több, mint tízezer jegyvásárló az első két hónapban Cikk

eSzinház - Iván a rettenet Az eSzinház, az ország első hazai fejlesztésű, a színházi szakma aktív bevonásával létrejött online előadóművészeti streaming platformja. A 2020 szeptembere óta működő szolgáltató eddig több, mint 10 000 nézővel rendelkezik olyan színházak előadásainak bemutatóival, mint a Katona József Színház, a

VálóTársas: interaktív párkapcsolati színházi est humorral és rögtönzéssel Cikk

VálóTársas Humor és a rögtönzések segítségével, színházi formában mutat be helyzeteket a hétköznapok párkapcsolati darálójából a VálóTársas című est. Két színészpáros, Pokorny Lia és Schmied Zoltán, illetve Vándor Éva és Kerekes József színművészek szórakoztató módon dolgozzák fel a színpadon Gönczi Dorka vá

Bár még egyelőre zárva, de hamarosan újra nyit a Hatszín Teátrum! Cikk

Hatszín Teátrum Bár a Budapest belvárosában az elmúlt három és fél évben sikeresen működő Hatszín Teátrumot a 2020-as járvány nehéz helyzetbe hozta, s ezért jelenleg ideiglenesen szünetelnek az előadások, a tulajdonosok elszántak abban, hogy a színház hamarosan megnyissa újra kapuit – áll a fenntartók által kiado