Bemutatókkal szülinapozik a Momentán Társulat Cikk

Hirdetés

Izgalmas, misztikus, nyomozós és vágyakkal játszó, varázslatos, virtuóz – talán ezekkel a szavakkal lehetne leginkább jellemezni a Momentán Társulat legújabb két előadását, a Gyilkosság az Ó utcában imprókrimit és a Dzsinn című produkciót. A két előadás premierjéhez különleges alkalom is dukál: a társulat november 11-én ünnepli 16. születésnapját, melynek kapcsán egy négynapos szülinapi imprós hosszúhétvégére invitálják a közönséget.

Két különleges bemutató előadással, egy nemzetközi vendégjátékkal és Mácsai Pállal közös Lev&Te produkcióval ünnepli születésnapját Magyarország legismertebb improvizációs társulata, a Momentán. Az imprócsapat minden évben igyekszik megújulni, és legismertebb előadásai mellett új produkciókkal is meglepni az improvizáció iránt érdeklődő nézőket. Az idei évadban három új premiert tűzött műsorra, melyből kettő – a Gyilkosság az Ó utcában című imprókrimi és a Dzsinn produkció – születésnapi keretek között debütál a november 9-10-ei hétvégén.

A Gyilkosság az Ó utcában című előadásban minden alkalommal egy rejtélyes gyilkosság titkai után nyomoz a közönség. „Lesz interaktív tanúkihallgatás, nyomkeresés jóskártya alapján és egy őrült végjelenet, amikor már az sem biztos, ami addig az volt” – meséli Bódy Gergő, az előadás ötletgazdája. „A krimi műfajt ötvözzük a misztikummal, és ami külön érdekesség: a Momentán történetében először az előadást egy kerettörténetbe ágyaztuk. Még mielőtt bármi történne a színpadon, a nézők máris egy izgalmas világban találják magukat. Szóval várunk minden krimire, fejtörésre, rejtélyre, imprós kreativitásra vágyót” – tette hozzá Bódy Gergő.

Ki ne vágyna arra, hogy legtitkosabb, legmerészebb, legbanálisabb vágyai teljesüljenek? És mennyire meglepődünk, ha tényleg bekövetkeznek. Mire vagyunk képesek azért, hogy megtörténjenek, és mi jön azután, ha valóban teljesülnek? A Dzsinn című előadás középpontjában a vágyak állnak. „Elképesztően izgalmas műhelymunka keretei között hoztuk létre ezt a produkciót, már az alkotói munka is csodálatos volt” – mondta el Várady Zsuzsi, a Dzsinn egyik megálmodója és játszója. „Az előadás két felvonásból áll, melyek teljesen más szövetűek és hangulatúak. A produkció első fele a nézők titkos vágyainak a játékos színpadra vitele a Momentántól már jól ismert interaktív és pörgős módon. A második fele viszont az improvizáció salto mortaléja, hiszen a Momentán négy imprósa és zenésze egyetlen nézői ötletből, inspirációból építkezve hoz létre egy sosemvolt világokból építkező impróuniverzumot a színpadon.” – fűzte hozzá a társulati tag.

A két hétvégi premier mellett már csütörtöktől elkezdődik a szülinapi készülődés, hiszen november 7-én egy nemzetközi produkció – öt ország öt imprósa – Community című előadásával várja az angolul értő közönséget. Pénteken, november 8-án Mácsai Pál vendégszereplésével fut Molnár Levente kétszemélyes előadása a Lev&Te. A születésnap fő attrakciója pedig a két premier lesz.

A Momentán Társulat ebben az évadban futó új előadása még a Radar, mely közéleti témákat dolgoz fel a témában jártas szakértő bevonásával. November hónapban Nagy Balázs klímakutatóval játszik előadást a társulat a klímaváltozásról.

 

Momentán Társulat - 2019. novemberi programok

 

További részletek a Momentán Társulat honlapján >>>

 

Momentán Társulat 

Kapcsolódó

Foglalásos rendszerre váltott a Budai Szabadtéri Színház Cikk

A Budai Szabadtéri Színház június 6-án nyitja meg kapuit, s az idei nyári szezonra is közel 40 nagyszabású eseménnyel készül. A jelenlegi helyzetre való tekintettel azonban a nyári programokra a jegyvásárlási kedv is jelentősen alább hagyott, a nézők nem mernek, vagy nem akarnak színházra, koncert

Tovább pezsdíti Csillebérc kulturális életét a Budai Szabadtéri Színház Cikk

Hatalmas sikerrel működik el Budapest új szabadtéri élményszínháza a Budai Szabadtéri Színház! A június eleji megnyitó óta Csillebércen ismét zajlik az élet, egymást követik a jobbnál jobb színházi előadások, koncertek, gyermek programok.  A színház vezetősége nem véletlenül elégedett: vannak o

Megindító anya-lánya színházi este varázsolta el a nézőket Cikk

„Mióta megszülettek a gyermekeim, nagyon kevés időt tudunk együtt tölteni édesanyámmal kettesben, így ha sikerül, akkor mindig élményt igyekszünk ajándékozni egymásnak” – meséli Dobó Ági. A kétgyermekes anyuka remek kapcsolatot ápol édesanyjával, de ennek az is titka, hogy odafigyelnek egymásra, és

Szabadtéri Színházak Szövetsége - Elérhető a nyári programkínálat! Cikk

A Szabadtéri Színházak Szövetségének tagszervezetei ismertették nyári programjaikat, országszerte 34 bemutatóval, 350 előadással készülnek és 250 ezer nézőt várnak. A kőszínházak nagy része zárva van nyáron, de a Szövetség szervezetei ebben az időszakban is színházi élményt adnak a látogatóknak. A