Elsötétül a Momentán - A társulat idén is csatlakozik a Föld Órájához Hír

Momentán Társulat

Hirdetés

Ismét különlegességgel vár a Momentán Társulat: előadással a majdnem teljesen sötétben. A tavalyi évhez hasonlóan ismét csatlakoznak a Föld Órája mozgalomhoz, és a re:Verze előadás egy pontján lekapcsolják az áramot, becsukják az internetet, és megmutatják az improvizált dalok intimitását, közvetlenségét, valódiságát. Minden körítés nélkül.

A re:Verze előadáson Pirisi László, a Momentán alapítótagja és állandó zenésze, és Szőke Szandra, énekesnő a közönség ötletei alapján improvizál dalokat. Hagyományosan az előadáshoz rengeteg technikai eszközt használnak a dalkészítéshez, többek között loop stationt, elektromos zongorát és az internetet. Online keresnek receptet, hírt, dalszöveget, blogbejegyzést, posztokat vagy fordítanak szövegeket a Google Translate segítségével angolról magyarra és fordítva.

Az előadás tehát bizonyos értelemben egy klasszikus koncert: dalokat játszanak értő közönség előtt. Másrészt viszont az egész 100% improvizáció.

“Mivel minden a nézők előtt, a színpadon születik, lehetőségünk van az előadás lényeget megőrizni, mégis teljesen átalakítani a formátumát. Ez az improvizáció szépsége. – meséli Pirisi László – Március 25-én kihúzzuk a dugót, lekapcsoljuk a villanyt, és egy klasszikus pianínó és néhány halvány fényforrás marad csak a színpadon. Ezzel szeretnénk felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.”

A Föld Órája a WWF kezdeményezése, amely felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára: arra biztatja az embereket, szervezeteket, településeket, hogy egy órára világszerte kapcsolják le az elektromosságot. Ezzel egy kicsit könnyítünk a bolygó helyzetén. Szlogenjük: Úgy is feltöltődhetsz, hogy nem terheled közben a bolygót!

Az internet helyett a re:Verze előadáson lesznek magazinok, újságok, könyvek, használati útmutatók, minden, ami az online világon túl inspirációként szolgálhat egy dalhoz… És a színpadon túl ott lesz a közönség is, aki ötletet adhat, történetet mesélhet, emlékfoszlányokat dobhat be. Mert ezekben mind bujkálhat egy dal.

“A tavalyi tapasztalatok alapján a félhomályban még a szokásosnál is emberközelibb az előadás, az egésznek van egy különleges, izgalmas hangulata.” – mondja Szőke Szandra. “Azt pedig külön megható látni, hogy mennyi embernek fontos a Föld védelme.” – teszi hozzá.

re:Verze - A Föld Órája jegyek >>>

 

Momentán Társulat

 

 

Kapcsolódó

Ezek a legnépszerűbb nyári bulihelyek Budapesten (Főtaxi felmérés) Hír

Közeleg a nyár, indul a buliszezon, így egyre inkább felpörög a taxik iránti kereslet is. A taxisofőrök tapasztalatai szerint a legnépszerűbb budapesti partihelyszínek továbbra is a Belvárosban találhatók, míg a nyári szezonban a Budapest Park kerül az első helyre. Mindez persze csak akkor érvénye

Balatoni turnéra indul a Szörnyek és sellők című zenés gyerekdarab Hír

A szörnyek és sellők A könyv után, - mely A balatoni kacsavész címmel jelent meg - most színdarab is készült Hany Istók és barátai történetéből, akik a gyengélkedő Balaton segítségére sietnek. Jeney Zoltán könyvében Sió mama, a Balaton tündére és a kacsái megmentésére olyan víziszörnyek és is csatlakoznak, mint a Krák

Idén is ingyenes családi fesztivállal indítja a nyarat a Gyerek Sziget Hír

Gyerek Sziget hangulat Háromnapos fesztivállal indítja a vakációt a Generali Gyerek Sziget, a Hajógyári-sziget árnyas fái közt. Az ország egyik legnagyobb, ingyenes családi rendezvénye népszerű előadók koncertjével, bábszínházzal, tánccal, vetélkedővel, sportprogrammal, zsonglőrökkel és artistákkal, ugrálóvárral, kézműv

Tom Odell, Morcheeba, Chet Faker vagy Lost Frequencies ingyen? - Ezt (is) hozza a Felező Fesztivál! Hír

Gyárkert Kultúrpark - Veszprém Június 14. és 18. között ötnapos örömünnepre várunk mindenkit Veszprémbe és a Bakony-Balaton régióba, hogy színes programkavalkáddal megünnepeljük az EKF programév első félévét és felkészüljünk a címviselés hátralevő hat hónapjára. Az Európa Kulturális Fővárosa címet viselő városoknál már hagyomá