Budapest télen is gyönyörű úti cél Cikk

Budapest télen

Budapest egy állandóan nyüzsgő nagyváros, ami egy pillanatra sem áll le – télen is rengeteg program közül válogathatnak az ideutazók. Hogy pontosan milyen eseményekre is gondolunk? Ha tovább olvassa a cikket, egyből kiderül.

Ha Budapestre utazik, és egy feledhetetlen, pihentető élményre vágyik, válassza a B&B Hotel Budapest Cityt, ahol garantáltan feltöltődhet. A város egyik közkedvelt helyén, a Petőfi híd pesti hídfőjénél található hotel fiatalosan berendezett szobákkal és otthonos légkörrel várja a vendégeit. Sőt, azok is betérhetnek, akik nem szeretnének megszállni: a B&B Hotel elegáns bárja és étterme az erre tévedőket is szeretettel és sok-sok finomsággal várja.

Hirdetés

Hogy mi minden található az hotel éttermének menüjén? Több pizza (például négysajtos, szalámis vagy vegetáriánus) közül lehet válogatni, aki pedig inkább édességre vágyik, válassza az epres sajttortát vagy az Oreo tortát. Persze nemcsak enni, hanem inni is lehet, a különböző üdítőktől kezdve, kávékon át az alkoholos italokig szinte mindent megtalál az itallapon. Legyen szó magyar borról, pálinkáról vagy sörről: nem fog szomjasan távozni. A B&B Hotel Budapest Citynek rendkívüli koktélkínálata is van, melyek között olyan jól ismert és közkedvelt italokat talál, mint a Cuba Libre, Piña Colada vagy a Sex on the Beach. Létezik ennél jobb felmelegítő a hideg téli hónapokban?

Ha pedig van mit ünnepelnie: koccintson a legfinomabb magyar pezsgőkkel. De nemcsak éjszaka érdemes betérni a hotelbe: napközben leves kínálatukkal (csak hogy egy lehetőséget említsünk: gulyáslevessel) és különféle apróbb harapnivalókkal, például más-más ízesítésű bruschettával, caprese falatkákkal várnak. Ha a kiadós vacsora vagy kellemes iszogatás után úgy érzi, hogy semmi ereje vagy kedve hazaindulni, ki sem kell lépnie az épületből: a hotel modern és jól felszerelt szobáiban minden adott egy pihentető alváshoz.

Így kell felforrósítani a telet

A turisták körében is nagy népszerűségnek örvendő budapesti termálfürdők télen még nagyobb látogatószámmal dicsekedhetnek. Ha a Városmajor vagy a Hősök tere környékén jár, érdemes betérni a Széchenyi Fürdőbe, amit nemcsak a gyógyhatású vize miatt ajánlunk: különböző masszázsokat és wellness-szolgáltatásokat is igénybe lehet venni. A több mint százéves Gellért fürdőnek szintén vannak bel- és kültéri medencéi, de mielőtt még a szabadban merülne a víz alá, ajánljuk, hogy alaposan nézzen szét a szecessziós épületben, aminek minden termében különleges építészeti megoldásokat, aprólékosan kidolgozott részleteket és szemkápráztató szobrokat, díszeket lát. A Duna partján található Rudas Fürdőben a fentiekhez hasonló pihentető és felfrissítő élményben lesz része, ha pedig még nincs programja szilveszterre, akkor is a Rudas Fürdő lehet a megoldás, ugyanis fergeteges medencepartival készülnek az év utolsó napjára.

Karácsonyi lázban égve

Budapesten több karácsonyi vásár is van, csak hogy a két legnagyobbat említsük: a Vörösmarty téren és a Bazilika előtti Szent István téren is csodaszép magyar kézműves termékeket vásárolhat, forralt bor és punccsal melegítheti át átfagyott végtagjait. A városban még a tömegközlekedési eszközök is ünnepi pompában tündökölnek: több fényfüzérrel feldíszített villamos, sőt, még egy adománygyűjtő trolibusz is járja Budapest utcáit, utóbbin a rászoruló gyermekeknek tudja leadni az adományaidat.

Kapcsolódó

Különleges minierdő került a Boráros térre a Zwack Unicum támogatásával Cikk

minierdő  Boráros tér 205 őshonos és ellenálló fa- és cserjefajt számláló Miyawaki minierdővel teszi zöldebbé a Boráros teret a Zwack Unicum, a IX. kerületi és a Fővárosi Önkormányzat, valamint a 10 millió Fa Alapítvány együttműködése. Az egyedülálló növénytársulásnak köszönhetően nem csupán a városi környezet lehet es

Hógolyóztál már májusban Magyarországon? - Fedezd fel az ország geológiai ritkaságait! Cikk

Magyarország geológiai ritkaságai Vulkánok, izzó hamuár, jégkorszaki fürdő, trópusi strandok és óriásfenyők – ezek mind itt vannak körülöttünk és egy hangulatos geotúrán bárki felfedezheti az ország különleges természeti szépségeit. Ma már nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Covid elindított egy új trendet: megszerettük a túrázást és

Matyóföld szíve fejlesztésekkel készül a 2022-es szezonnyitásra Cikk

Zsóry Fürdő Mezőkövesd már most készül a nyári fürdőszezonra. A Bükkalja és az Alföld találkozásánál fekvő település nemcsak a gazdag matyó népművészeti kincsekről híres, hanem a Zsóry Fürdő gyógyvizéről és standfürdőjéről, ami az ország minden pontjáról vonzza a pihenni és kikapcsolódni vágyókat. Az idei év

Egyre népszerűbbek a hajós nyaralások Cikk

hajós nyaralás 2021-ben visszatértek a magyarok Horvátországba. Zágrábi adatok szerint honfitársaink a nyári szezon végéig több mint 2,8 millió vendégéjszakát töltöttek az Adrián, ami 89 (!) százalékos emelkedés volt 2020-hoz képest. A megnövekedett érdeklődés új trendekkel is párosult. Becslések szerint a huszo