23 étterem és 10 hotel az idei Gastro Design Award shortlistjén Cikk
Mexikó, Dubai, az Amerikai Egyesült Államok és Franciaország hoteljeinek igazgatói és menedzserei is részt vettek hazai, neves szakemberek mellet az idei Gastro Design Awardra érkező pályázatok kiértékelésében. A Gastro Design Award Magyarország egyetlen olyan megmérettetése, melynél a dizájn, és a külső megjelenés szempontjából értékelik a hazai vendéglátó- és szállodaipari szereplőket. A zsűrizést követően nyilvánosságra kerültek a rövidlisták, az október 9-i ünnepélyes díjkiosztó gálán pedig kiderül, kik lesznek az ez évi győztesek.
Hirdetés
Varró Zoltán designer, belsőépítész vezetése mellett szeptember 5-én, a JAB Csoport elegáns, budai villájában ült össze a Gastro Design Award 2017 díjait odaítélő zsűri. A zsűri tagjai több kategóriában nem adnak át idén díjat, miután a pályamunkák nem érték el megfelelő színvonalat. Az idei shortlisteken kizárólag olyan pályamunkákat díjaznak, melyeket egyöntetűen elismertek a bírák.
Gasztro vonalon a fő kérdés az volt, a designt vagy a praktikumot díjazzák, az egyszerűséget, vagy az összetettséget értékeljék. Érdekes kérdés továbbá, vajon szerencsés-e egy az egyben lemásolni egy külföldi nagynevű sikeres tervező munkáját, vagy illene azt átalakítani az itthoni megvalósítás során. Másolás és inspiráció – nehéz elválasztani a két dolgot. A bírák között volt olyan, aki szerint a jót le lehet másolni, sőt, érdemes is. A hotelek értékelése során figyelembe vették, melyik hely mennyire ad más, különleges élményt a vendégnek, mennyire emlékezetes az adott szálláshely. Számított az egyediség, valamint az, mennyire követik a hazai megoldások a nemzetközi trendeket. Külön öröm, hogy shortlistre idén több vidéki szállás is került.
„Idén többen jelentkeztek, mint a korábbi években, azonban továbbra is fájó, hogy a nagy szállodaláncok nem pályáztak. Öröm, hogy új típusú szálláshelyek is látókörünkbe kerültek. Végre itthon is elkezd nyitni mind a vendéglátós, mind a szállodai szakma az egyediség, különlegességek nemzetközi trendje felé. Az pedig külön jó hír, hogy erre a vonalra egyre több a példa nemcsak a fővárosban, hanem vidéken, nagyobb és kisebb településeken egyaránt.” - Foglalta össze a zsűrizés tapasztalatit Varró Zoltán a zsűri elnöke.
A Gastro Design AWARD
A Turizmus Trend / Vendég&Hotel szervezésében átadásra kerülő díj, Magyarország egyetlen olyan megmérettetése, melynél a dizájn, és a külső megjelenés szempontjából értékelik a hazai vendéglátó- és szállodaipari szereplőket. A verseny célja, felhívni a figyelmet az éttermi és a szállodai vendéglátás arculatának, megjelenésének fontosságára, a vendéglátóipari kommunikációban alkalmazott vizuális, design és belsőépítészeti elemek minőségének kiemelt szerepére, és arra, hogy a vendégoldal területéről mennyire fontos és meghatározó az adott vendéglátóegység megjelenése. A beadott pályaműveket – most először – ismert nemzetközi szakemberekből és a hazai szakmédia képviselőiből álló zsűri értékelte.
Sajtóanyag: Gastro Design Award
GASTRO KATEGÓRIA - BELSŐÉPÍTÉSZET
ZÁRT VENDÉGTÉR DÍJ
- Vendéglátóegységek 40 fő alatt
- ZUGFŐZDE Pálinkamúzeum / ZUGFŐZDE Pálinkamúzeum
- Homoki Lodge / Homoki Lodge - Nature Quest Resort
- Vendéglátóegységek 40 fő felett
- B!stro Fine / Bistro Fine, este’r partners
- Deák St. Kitchen / Adria Palace
- Doblo Wine & Bar / Doblo Wine & Bar
- Zwack Unicum Füves Bár / Zwack Unicum, este’r partners
NYITOTT VENDÉGTÉR DÍJ
- STAND25 / N Gasztronómia, PLUSDESIGNSTUDIO - Fejes Gergő
- Fricska Bisztró (Veszprém) / Fricska Bisztró, Somlai Tibor, belsőépítész; Katona Manufaktúra, kivitelezés
- Babérliget Kúria rendezvénypavilon / Babérliget Kúria
BAR, PUB & CAFÉ BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET DÍJ
- GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar / WhiskyNet
EGYÉB VENDÉGTÉR BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET DÍJ
- Füge bolt és kávézó / UGAR - Barcza Gergely, Csiszár Dalma, Lumoconcept (világítástervezés, lámpák)
- Hisztéria Cremeria / Singer Design, Hisztéria kávézó & fagylaltozó WestEnd City Center, Molnár Balázs (belsőépítész designer)
- Kristinus Borbár / Kristinus Borbirtok, Kiss Zsombor, Nero Solutions
GASTRO KATEGÓRIA - DESIGN
WEBOLDAL- ÉS MOBILOLDAL DESIGN ÉS FELHASZNÁLHATÓSÁG DÍJ
- GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar / WhiskyNet
- Urban Betyár Étterem és Élményközpont / DekoRatio Branding & Design Studio, Mészáros Szani, Beke Ágnes
- Etyeki Kúria / Etyeki Kúria Borgazdaság, DONE Digital
LOGÓ ÉS GRAFIKUS ARCULAT DÍJ
- Anjuna Ice Pops / DekoRatio Branding & Design Studio, Mészáros Szani, Beke Ágnes
- Füge bolt és kávézó / Molnár Annamária
- Calavera Mexikói Étterem és Bár / Központ Bisztró, Cafe Design
- GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar / WhiskyNet
- STAND25 / PLUSDESIGNSTUDIO - Fejes Gergő, belsőépítészeti tervezés, Kalászi Benjamin - grafikai arculat, képregény, képregény illusztráció, Püspöki Apor - designer, Csahók Ibolya, Fejes Gergő - grafikai arculat, logó
- Sushiroll / DekoRatio Branding & Design Studio, Nagy Zsófia Sebestyén Tamás
- Urban Betyár Étterem és Élményközpont / DekoRatio Branding & Design Studio, Mészáros Szani, Beke Ágnes, Sebestyén Tamás
SZÁLLODA KATEGÓRIA - BELSŐÉPÍTÉSZET
TELJES HÁZ DÍJ
- BAMBARA Hotel
- Avalon Resort & SPA / Avalon Park
- Babérliget Kúria
- Butik Design Rooms
- The Loft Budapest / First Central Loft, Este'r Partners
LOBBY DÍJ
- W&M Hotel / G&M Design Studio
- Alsóörs Marina Hotel Lobby / TAAT építész műterem, Nóbik Orsolya és Szilvási Attila
SZOBA
- Avalon Resort & SPA / Avalon Park
- Homoki Lodge Nature Quest Resort
SPA & WELLNESS DÍJ
- Avalon Resort & SPA, ahol a luxus természetes! Avalon Park
Kapcsolódó
Teltházas karácsonyra számítanak a szállodák Cikk
Klemm Balázs, a magyarországi és székelyföldi szállodákat üzemeltető cégcsoport, a Hotel & More Group vezérigazgatója nyilatkozott a 2021 ősz végi - téli idényről. A szállodák foglaltsága novemberben egy kicsit ugyan visszaesett - ahogy ilyenkor főszezon előtt szokott -, azonban nem estek a 20
Tavaszi testi-lelki megtisztulás az ENSANA Health Spa Hotelekben Cikk
Élhetünk, táplálkozhatunk nagyon egészségesen, a szervezetünkre ható káros anyagokat akkor sem tudjuk teljesen kizárni, hiszen jelen vannak a levegőben, az ételeinkben, sőt még a legtisztábbnak tartott vízben is. Elkerülhetetlen, hogy egy idő után szervezetünkben lerakódnak és felhalmozódnak ezek
Hamisítatlan tanyasi pihenés - ébredj kakasszóra a Bari tanyán Cikk
A Mátra déli lábánál egy csendes kis faluban, Kisnánán található a Bari tanya, ahol Tari Tünde gazdaasszony kifejezetten azokat a vendégeket várja, akik szeretnék megtapasztalni az igazi vidéki életet. Nem csak szálláshely, hanem önmagában egész napos program az állatok hadával, megannyi teendővel
Élvezetes immunerősítés a hideg hónapokra Cikk
Az őszi-téli hónapokat sokan folyamatos nátha, köhögés, fül- és torokfájás időszakaként élik meg, egyik betegségből esnek a másikba. Ha viszont jó karban vagyunk, nem terítenek le a lábunkról az első kósza vírusok. Ehhez viszont arra van szükség, hogy időben nekilássunk az immunrendszerünk megerős