Bormedence 2017 - Az év legnagyobb Kárpát-medencei kóstolója Cikk

A Bormedence 2017 egy olyan egyedülálló és különleges rendezvény, amely idén első alkalommal közel 50 kiállító közreműködésével az Olasz Kultúrintézet patináns épületébe december 8-án egy helyen mutatja be a Kárpát-medence sokszínű borkultúráját. A hagyományteremtő rendezvényen az érdeklődők a hat magyarországi régió borai mellett, számos külhoni borvidéket is megismerhetnek, a díszvendégek pedig idén a tokaji Abaújszántó és a partiumi Érmellék lesznek.

A vendégek a sétálókóstolón megízlelhetik a hagyományos borfajták karakteres zamatát, miközben csemegézhetnek a híres torockói sajtból, az udvarhelyi kolbászból, illetve az édes felvidéki mákos finomságokból. A kóstoló végén pedig egy kis csíki sör kifejezetten jól fog esni.

A Bormedence kiváló alkalom arra, hogy az anyaországi és a külhoni borászok tapasztalatot cseréljenek, szakmai megbeszéléseket folytassanak, valamint – nem utolsósorban – hogy kóstoltassák kiváló boraikat, találkozzanak a borkedvelő közönséggel. Hazánk és a határon túli magyar területek ismert borászatai mellett még kevésbé ismert, de úgyszintén kiváló borászokat is vendégül látunk, miképp néhány nem magyar borászt is meghívtunk a Kárpát-medence különböző szegleteiből. A Kárpát-medencei legtöbb bortermelő vidéke bemutatkozik, elsősorban – de nem kizárólag – hagyományos fajtáinkat bemutatva.

A délután folyamán, 14 órától egy szűk körű, zárt találkozónk átbeszélik a résztvevők az eddigi és jövőbeli Kárpát-medencei együttműködéseket, az egyes régiók eltérő fejlődési modelljeit, a kerekasztal-beszélgetés anyaországi és a külhoni előadói lehetőségeket, tennivalókat vitatnak meg.

Azokat az újságírókat, sajtómunkatársakat, akik hírt visznek az eseményről a következő napokban (beharangozó), eljönnek és vállalják, hogy írnak beszámolót az eseményről, vendégként meghívjuk és várjuk a Bormedencére és annak szakmai beszélgetésére is.

További információk

 

Sajtóanyag: Bormedence

Kapcsolódó tartalom