Kaliforniai hangulatú pizzázóval gazdagodik az Erzsébet tér Cikk

Caza Pizzabar

Hirdetés

A főváros újabb ikonikus helye lehet a Caza Pizzabar, az első olyan étterem Budapesten, ahol igazi, kaliforniai recept alapján készül a pizza. Ugyanakkor ez a recept a Caza esetében nemcsak az elkészítés módját jelenti: a Caza az USA nyugati partján uralkodó mentalitást is magával hozza, könnyedség, igényesség, környezettudatosság és odafigyelés a részletekre.

A magyar főváros gasztronómiai sokszínűségéhez nem fér kétség. Azonban eddig hiányzott az igazi, minőségi, kaliforniai jellegű pizza a kínálatból. A József Attila utcában megnyíló Caza Pizzabar küldetése az, hogy bemutassa és megszerettesse a magyarokkal ezt a pizzakészítési iskolát. Az itt készülő, négyszögletű pizzákon azonban nem csak a paprika lesz kaliforniai! Az egész étterem koncepcióját egyszerre hatja át a céltudatos, ugyanakkor mégis laza mentalitás, a „Californian Vibe”.

A „California” és „Pizza” szavak kombinálásával elnevezett Caza ötlete még a pandémia előtt fogant meg. Az alapító, Alex Hemingway – a nyáron a Magyar Érdemrend középkeresztjével kitüntetett George F. Hemingway fia – amerikai származású, de évtizedek óta Magyarországon élő üzletember a vendéglátóipart jelenleg övező viszontagságok ellenére vágott bele az étteremfejlesztésbe. „A családom több generációra visszamenőleg a vendéglátásban, szórakoztatóiparban tevékenykedett. Egy kaliforniai igazán tudja, hogy hullámhegyek és hullámvölgyek mindig is voltak, lesznek is, de meggyőződésem, hogy egy jó koncepció minden körülmények között sikeres lehet” – mondja.

A nyugati parti hullámokat idézi a látványkonyhát dekoráló hatalmas szörfdeszka is, mely rögtön megragadja a vendégek figyelmét, így terelve tekintetüket a kínálatra. A hagyományos, kerek, cikkszeletekben árult pizzák mellett háromféle speciális szögletes pizzát kínálnak, mintegy a Caza signature termékeiként. Ezeket nem csak formájuk különbözteti meg a többitől, hanem a hidegvizes eljárással, lassan kelesztett tészta is, melyben a liszt értékes összetevői jobban megmaradnak, egyszerre tud kívül ropogós és belül omlós lenni, így könnyebb és ízletesebb végeredményt adva sütés után. A mozzarellát rendhagyó módon még azelőtt felrakják a tésztára, hogy rákerülne a szósz, ráadásul így nem ég meg, jobban összeérik a szósszal és a tésztával sütés közben. A Caza saját pepperonival büszkélkedhet, és friss, san marzano paradicsomból készül a szósz is, amit választástól függően több rétegben, a diszkréten pikánstól a pokoli csípősig kérhetnek a vendégek. Természetesen gondoltak a vegán életmódúakra is az elsősorban növényi alapú sajttal és zöldségekkel díszitett Milk fantázianevű pizzával, de a húsimádók is megtalálják a számításukat a Trip pizzában, melyet három réteg pepperoni kolbász fed. Budapesten először a Caza kínál Beyond márkájú műhússal pizzát, ezt a Napa névre hallgató négyszögletes signature pizzában próbálhatják ki a vendégek.

Vendégkörét tekintve a Caza legalább annyira számít a magyar közönségre, köztük a környékbeli irodistákra, a helyi lakosokra, az esti kimozdulás kiindulási pontját kereső fiatalokra, mint a belvárosban megforduló turistákra. A Caza nagy odafigyeléssel választotta meg helyi együttműködő partnereit, lehetőség szerint magyar, környékbeli termelőket. Az átlagos pizzériáktól eltérően nem végeláthatatlan a kínálat, inkább néhány jól megválasztott, népszerű, különböző ízlést tökéletesen kiszolgáló típusból áll.

Kalifornia immár évtizedek óta élenjár a klímaváltozás elleni harcban, a fenntartható megoldások népszerűsítésében, így idővel ez is a helyi kultúra része lett. Ennek jegyében alakult át az egykori József Attila utcai fodrászat és szépségszalon is. A berendezés során a földszinten elhelyezett asztalok újrafeldolgozott fából készültek, olyan rétegezési eljárással, ami Magyarországon még nem elterjedt. Minden csomagolóanyag, amit használ az étterem, biológiailag lebomló. Kizárólag olyan tisztítószerrel dolgoznak, ami környezetbarát és 100%-ban környezetkímélő. Mélyhűtő nincs is az étteremben, a pizzák frissen helyben készülnek, és helybeni fogyasztásra vagy elvitelre ajánlják, rendeléses kiszállítás nincs. „A Caza küldetése, hogy a táplálék mellé élményt is adjon. Akármennyire is rohannak az emberek, az étkezésnek meg kell adni a módját, az alatt az idő alatt csak az ízek körül forogjon az ember feje” – mondja Alex Hemingway

Caza Pizzabar hírek, infók >>>

 

Caza Pizzabar

Kapcsolódó

Egy falat Izrael a 7. kerületben - megnyílt a Gólem Kávézó Cikk

Gólem Kávézó - sütemény A Király utcát és a Klauzál teret összekötő apró Csányi utcában nyílt kávézóval izgalmas színnel bővült Budapest gasztronómiai-kulturális palettája. Különleges szendvicsek, kencék, babkák és sok-sok közel-keleti íz Erzsébetváros szívében. A kávézó az októberben megnyílt Gólem Színház és Zsidó Elő

Újjászületett a Cupákos: megnyitott a Dobka étterem! Cikk

Dobka enteriőr Sokak kedvence volt az elmúlt három évben a Cupákos, az idők azonban változnak és egyre nagyobb az igény a könnyedebb ételekre is. Természetesen Tasnádi Ákos séf is a legújabb trendekhez igazodva alakítja fogásait, és már az elmúlt hónapokban is sokat változott a Cupákos kínálata, most pedig új kö

A tapas mánia elérte a Bazilikát - megnyílt a Tapassio Cikk

A Bazilika mellett nyitott meg Budapest legújabb étterme a Tapassio, ahol olasz-magyar-spanyol séfgárda állított össze különleges tapas kínálatot és remélik, hogy a „minifogásokkal” az egymással osztozás örömét is átadják a hozzájuk érkezőknek. A tapas-kóstolásnál ugyanis kevés finomabb és szórako

Yolo Bistro, a nyakkendős gyorsétterem Cikk

Hiánypótló egészséges gyorsétterem nyílt ősszel a budapesti Árkádban. A Yolo Bistro által kínált ételek közül a legtöbb diétába illeszthető, mégis finom, ráadásul olyan adagokat kínálnak, amitől biztosan jól laknak a vendégek. Kiss Gábor, a vendéglátóhely séfje arról beszélt, látványkonyhában kész