Cseszd meg, szeretlek! - új klippel kívánt boldog Valentin napot Mayer Fanni Cikk

Mayer Fanny

Hirdetés

Mayer Fanni a szerelmesek napján érzéki klippel jelentkezett, melyet vágyak és hirtelen fellobbanó szerelmek inspiráltak. Itt a FYILY, azaz a F*ck You, I Love You.

A FYILY már Mayer Fanni ötödik saját szerzeménye, egy igazi alternatív-dreampop szám. Fanni két éve jelentette meg első saját dalát, a Horizont, amely egyből a hazai Viral Top 50 negyedik helyén debütált, de felkerült a Digster Hungary toplistájára is. Azóta pedig megjelent a Grace N Dirt, a Stranger Things és a MISUSE, mindegyik az énekes-dalszerző újabb és újabb arcát felvillantva. Nincs ez másként a FYILY esetében sem, amelyet vágyak és elsöprő erejű fellángolások ihlettek:

Két éve írtuk meg a demót Kiss Petivel (The Pontiac) egy találkozásról, aminek nincs folytatása, de ott maradnak a vágy és a távolság által egyre csak erősödő érzések: "Látod mit csináltál, szerelmes vagyok b*szd meg!" Elég hamar szerelembe tudok esni, „halálosan”. A kedvenc sorom a dalban az 'I'm ten feet taller now with you in my life' - ez képletesen szólva azt jelenti, hogy mindazok ellenére, hogy nem teljesedett be a szerelem, mégiscsak "több" lettem általa, hozzáadott az életemhez, a személyiségemhez. Talán ez függőségem, szerelemfüggő vagyok és lehetőleg legyen reménytelen (nevet).”

A dalhoz készült videóban is ezt az elvontabb, a valóság és az álomvilág közötti lebegő állapotot szerették volna ábrázolni, a konkrét történetmesélés helyett inkább az érzetek és az impressziók dominálnak. A klip rendezője Szabó Szonja, az operatőr Dobray Máté. Kovács Sára styling munkája és Huszár Kata izgalmas sminkjei is az álomszerű hangulatot erősítik.

„A pandémia extrém kihívások elé állított bennünket, nagyon körültekintően és egymásra vigyázva forgattunk. De már az ötletelés idején is figyelembe kellett vennünk a vírus idézte helyzetet. Így forgattunk végül a rendező garzonlakásában. Minimalizáltuk az érintkezést, a kockázatot. Ezért alakítottuk úgy, hogy a férfi szereplő, Gömöri András Máté (a Keresztanyu sorozat Zozója), nem is találkozik a "nő"-vel. Máté az éjszakai Budapesten autózik magában...” - mondja a klip kapcsán a rendező.

A dalt Fanni Londonban rögzítette Mat Leppanen producer segítségével, és a brit The Animal Farm kiadó gondozásában jelenik meg. A szám elérhető Spotify-on is.

 

Mayer Fanni press

Kapcsolódó

Lovasi és Kispál újra együtt Cikk

Lovasi és Kispál újra együtt a színpadon, sőt, még az új Lovasi-lemezanyagból is hallhatunk előzetest március 12-én.  Jutka, meg a többiek címmel ad „belépős” online koncertet március 12-én a TRIP hajón Lovasi András. A fellépést élőben, valós időben és ami talán a legfontosabb, kiváló minőségben n

Megjelent Amy Shark Ed Sheerannel közösen írt dala Cikk

Amy Shark A nyolcszoros ARIA Award győztes Amy Shark megjelentette ‘Love Songs Ain’t For Us’ című dalát Keith Urban vendészereplésével. Ez a kiadvány Amy április 30-án megjelenő albumának (CRY FOREVER) egy újabb gyöngyszeme. Az Ed Sheerannel közösen írt dal egy meghatározó pillanat az énekesnő karrierjében

Megjelent Snétberger Ferenc és a Keller Quartett koncertlemeze Cikk

erenc Snétberger, Keller Quartett - Hallgató A Hallgató egy izgalmas, megható lemez gyászról és transzcendenciáról, amely megkoronázza Snétberger Ferenc és a Keller Quartett eddigi közös munkáját. A Zeneakadémián felvett koncertlemez Kleb Attila fotóival jelenik meg a legendás ECM kiadó gondozásában, itthon a Hangvető terjesztésében. Snétbe

Góbé: Chikós - karneváli dal, csavaros népi popba öltöztetve Cikk

Góbé zenekar A Góbé csavaros népi popzenéjén most ismét csavart egyet és a szatmári csárdást riói köntösbe bújtatva megírta a Chikóst, amely egy életigenlő, táncos szám, latinos hangszerelésben. Karneváli hangulat és szabadságvágy, dalos télűzés a farsangolás idején. A Góbé az elmúlt közel másfél évtized alat