Gasztro 8.oldal
1712 találat. Bárok, Éttermek, Gasztronómiai csemegékben sem lesz hiány a Jazzpikniken, Borokat és kiadatlan zenéket házasított a Mórocz Pincészet
Gasztronómiai csemegékben sem lesz hiány a Jazzpikniken Cikk
Július 29-31. között a jazz mellett a gasztronómia oltára előtt is tiszteletüket tehetik a piknikezők: idén 9. alkalommal rendezik meg a Paloznaki Jazzpikniket, válogatott street food kiállítókkal és balatoni borokkal.
Három nap jazz, funk és soul, a nyári piknik élményével együtt: a Paloznaki Ja
Borokat és kiadatlan zenéket házasított a Mórocz Pincészet Hír
Egy rendhagyó zenei-gasztronómiai együttműködés alakult ki egy borász és négy ismert zenész barátságából. A Mórocz Pincészet tulajdonosa, Mórocz Tamás ugyanis felkért négy muzsikust – Szedert, A Bence kalandjait, BÖBE-t és Hangácsi Mártont -, hogy az új évjáratos boraihoz adják oda egy-egy kiadatl
Aranyérmet kapott az Ostoros Családi Pincészet Egri Rozéja Hír
A franciaországi Cannes-ban idén nyáron nemcsak a filmcsillagok ragyognak, hanem az Ostoros Családi Pincészet Egri Rozéja is. 2004 óta itt rendezik meg ugyanis minden évben a világ legnagyobb, kifejezetten rozéknak szóló világversenyét, a Mondial du Rosét, ahol az Ostoros 2020-as évjáratú Egri Roz
Fiatal képzőművészeknek hirdetett pályázatot a Zwack Unicum és a Budapest Park Hír
A Zwack Unicum és a Budapest Park közös pályázatot indított fiatal képző- és iparművészek számára, akik alkotásaikkal azt mutatják be, hogyan élték meg a bezártságot, majd a visszakapott szabadságot. A meghívásos pályázatban – amelynek központi gondolata, hogy értékelnünk kell azokat a pillanatoka
Új arculatot kapott az Egri borvidék Cikk
Sokan emlegetik úgy 2021-et, mint a megújulás évét. Az Egri borvidékre ez különösen igaz, hiszen idén új arculattal lép a borkedvelők és a szakma elé. Az egyszerre modern és klasszikus dizájn mostantól egységesen képviseli a borvidék közösségét.
Hosszabb előkészítő munka előzte meg az arculatvált
A magyar tenger nyugati csücske is kapott egy laza borbárt - Megnyílt a Kóstolom Balaton Borház Hír
Baráti és családi kapcsolatok szövik át a mindennapokat a Kóstolom csapatában, na meg a legfőbb összekötő kapocs: a bor szeretete. Felsorolni is nehéz, hogy mi mindennel foglalkoztak az elmúlt öt évben, címszavakban most azért mégis megpróbáljuk.
2016 tavaszán elindították a kostolom.hu adatbázis
A VINO nyitja a nyári borfesztiválszezont Egerben Cikk
Júliusban végre megrendezik az idei első nagyszabású egri borfesztivált, amely nemcsak a borokról, hanem a zenéről, a művészetről és a gasztronómiáról is szól, így az odalátogatóknak egyedülálló és komplex élményben lesz része.
Ötéves fennállását ünnepli a VINO, ami immár szerves része Eger nyári
Belvárosi Sörfesztivál 2021 Esemény
Belvárosi Sörfesztivál 2021 dátum
Ingyenes Csak a Mentes Szabadtéri Vásár a hétvégén a Rómain! Cikk
2021. június 12-13. között ismét bárki élhet a Csak a Mentes Vásár adta lehetőségekkel. Az idei első Csak a Mentes Szabadtéri Vásáron mindent megtalálhatunk, amire a mentesen élőknek szüksége lehet.
A rendezvényen kiállítók glutén-, cukor-, laktózmentes alapanyagokat, készételeket, édességeket, n
A Hedon Sörfőzde életre keltette az első magyar kisüzemi hard seltzert Cikk
Az Egyesült Államokban hódító, új alkoholos italkategóriának, a hard seltzernek máris van magyar változata: egy balatoni kisüzemi sörfőzde meggyes ízben készítette el a különlegességet.
A hard seltzer italokkal a nagyközönség csak néhány hete ismerkedik Magyarországon, mióta a nemzetközi hátterű
Szombaton újra kitárják a kapukat a kisüzemi sörfőzdék Cikk
25 magyar kisüzemi sörfőzde fogott össze, hogy június 5-én, a Nyitott Főzdék Napján egyszerre mutatkozzon be az érdeklődőknek. Pannonhalmán apátsági sörökkel, Budapesten többek között szakértői előadásokkal és fickósör kóstolóval, Ózdon „vak” sörteszttel várják a vendégeket a Nyitott Főzdék Napján
Mentes és kutyabarát - megnyílt a siófoki Cafe Spirit Hír
Pármai sonkás szendvics, poharas zserbó és somlói desszert – ez csak pár finomság abból a kínálatból, amit Siófok első kizárólag mentes termékeket áruló családi kávézójában lehet megkóstolni. Ez az első olyan hely a városban, ami kizárólag mentes termékeket tart az étlapon.
A város szélén, csende
Kóstoltál már székely szusit? Cikk
Az újranyitás óta ismét felpezsdült az élet a fővárosban, és régi, kedves helyeink is megújult kínálattal jelentkeznek. Nem kivétel ezalól az Andrássy úti SZÉK Restaurant & Bar sem. A felfrissült étlapon mostantól olyan kreációk is helyet kapnak majd, amik a nagyvilág ízeit ötvözik a székely k
Június 5-én minden a kisüzemi sörökről szól majd - jön a második Nyitott Főzdék Napja Cikk
Egyszerre nyitják meg a kapuikat egy napra a magyar kisüzemi sörfőzdék a gasztronómiára és a sörkultúrára nyitott vendégek előtt a nyár első hétvégéjén. Az ingyenes programhoz eddig 12 megyében, 26 sörfőzde csatlakozott.
A Nyitott Főzdék Napja kezdeményezés célja, hogy az érdeklődők megismerjék a
Az Unicum és az arabica kávé nagy találkozása: íme az Unicum Barista! Cikk
Közel hároméves termékfejlesztés után kerül a boltok polcaira a Zwack Unicum család legújabb tagja. Az arabica kivonattal készülő, tölgyfahordóban érlelt Unicum Barista az évszázados hazai kávé- és alkoholkultúrát ötvözi. Az italkülönlegesség – amely megalkotása innovációs mérföldkőnek számít a cé
Apátsági sörkultúrát teremtenének a bencések Magyarországon Cikk
Trappista útmutatások alapján, de magyar konyhában fejlesztett receptekkel teremtene virágzó apátsági sörkultúrát a Pannonhalmi Bencés Főapátság Magyarországon. A tavaly nyílt sörfőzdében immár teljes a belga monostori hagyományokból született sörkínálat.
A 996-ban alapított Pannonhalmi Főapátság
A járvány miatt a lefolyóban végzik a prémium német sörök [interjú] Cikk
Következetlenek voltak a járvány idején bevezetett korlátozások, a rendezvénypiacon pedig szükség lesz a bizalomépítésre az intézkedések feloldását követően Brády Márton szerint. A Showtime és a Ticket Express alapítója arról beszélt, az igazán nagy veszteséget a vendéglátóiparban szenvedte el, de a
Nemzetközi díjra jelölik a TokajKalauzt Hír
Január végén értesítették világszerte a gasztronómiai kiadványok szerzőit, akik a rangos Gourmand Awardson a Best in the world szintig jutottak. A több fordulós könyvszemlén egy hazai könyv, a Ripka Gergely által írt, TokajGuide 'European wine' kategóriában a legjobb 4 közé került, ami magyar köny
Magyar gasztrofesztiválok 2021: dátumok, helyszínek és programok [frissített lista] Cikk
Szeretünk enni, szeretünk inni és ha van rá mód, szeretjük is ezt ünnepelni! Bár a 2020-as év a magyar gasztronómiai világ nagyrendezvényeinek sem kedvezett (finoman fogalmazva…) 2021-re már remélhetőleg ők is újra magukra találnak. E vonulat támogatására indítjuk az alábbi tematikus listánk, amel