Éttermek Cikkek, hírek 1.oldal
37 találat. Afrikai étterem, Amerikai étterem, Argentin étterem, Ausztrál étterem, Élőzene és mediterrán falatok Budapest szívében? Vár a Tapas Fino!
Élőzene és mediterrán falatok Budapest szívében? Vár a Tapas Fino! Hír
Néhány hónappal ezelőtt kellemes meglepetés érte Spanyolország szerelmeseit: új autentikus, spanyol étteremmel bővült a főváros gasztronómiai palettája. Új távlatokban gondolkodott a Continental Group, amikor megálmodta autentikus spanyol éttermüket, a néhány hónapja megnyitott Tapas Fino-t a Belg
Hivatalosan is megnyitott Szarvas világszínvonalú luxusétterme Hír
Új étlappal, főként helyi alapanyagokból készült ételkülönlegességekkel, komplex bisztrókínálattal és csúcspörkölők csúcskávéival várja vendégeit a szarvasi Újváros Bisztró. A Délkelet-Magyarország egyik legszebb településén található, megfizethető luxusétterem tulajdonosai, Szin Csaba és Szin Ben
Kaliforniai hangulatú pizzázóval gazdagodik az Erzsébet tér Cikk
A főváros újabb ikonikus helye lehet a Caza Pizzabar, az első olyan étterem Budapesten, ahol igazi, kaliforniai recept alapján készül a pizza. Ugyanakkor ez a recept a Caza esetében nemcsak az elkészítés módját jelenti: a Caza az USA nyugati partján uralkodó mentalitást is magával hozza, könnyedsé
Egy falat Izrael a 7. kerületben - megnyílt a Gólem Kávézó Cikk
A Király utcát és a Klauzál teret összekötő apró Csányi utcában nyílt kávézóval izgalmas színnel bővült Budapest gasztronómiai-kulturális palettája. Különleges szendvicsek, kencék, babkák és sok-sok közel-keleti íz Erzsébetváros szívében. A kávézó az októberben megnyílt Gólem Színház és Zsidó Elő
Mentes és kutyabarát - megnyílt a siófoki Cafe Spirit Hír
Pármai sonkás szendvics, poharas zserbó és somlói desszert – ez csak pár finomság abból a kínálatból, amit Siófok első kizárólag mentes termékeket áruló családi kávézójában lehet megkóstolni. Ez az első olyan hely a városban, ami kizárólag mentes termékeket tart az étlapon. A város szélén, csende
Székely gourmet étterem nyílt az Andrássy úton Hír
Hiánypótló étteremmel bővült Budapest gasztro-térképe. Az Andrássy út 41. alatt frissen megnyitott SZÉK-ben a hagyományos székely ízek a legmodernebb konyhatechnológiával találkoznak. Az új étteremben kóstolhatunk csorbalevest, böjtös töltött káposztát, lókodi oldalast, helyben készült zakuszkát é
Újjászületett a Cupákos: megnyitott a Dobka étterem! Cikk
Sokak kedvence volt az elmúlt három évben a Cupákos, az idők azonban változnak és egyre nagyobb az igény a könnyedebb ételekre is. Természetesen Tasnádi Ákos séf is a legújabb trendekhez igazodva alakítja fogásait, és már az elmúlt hónapokban is sokat változott a Cupákos kínálata, most pedig új kö
Sztárokkal ünnepel a 4 éves Premier Kultcafé Hír
Március 9-én ünnepli 4. születésnapját Európa legnagyobb alapterületű fogyatékosság-barát közösségi és kulturális tere, a Premier Kultcafé. A születésnaphoz ismert hazai személyiségek is csatlakoznak, annak érdekében, hogy még jobban felhívják a társadalom és a munkáltatók figyelmét a fogyatékossá
A tapas mánia elérte a Bazilikát - megnyílt a Tapassio Cikk
A Bazilika mellett nyitott meg Budapest legújabb étterme a Tapassio, ahol olasz-magyar-spanyol séfgárda állított össze különleges tapas kínálatot és remélik, hogy a „minifogásokkal” az egymással osztozás örömét is átadják a hozzájuk érkezőknek. A tapas-kóstolásnál ugyanis kevés finomabb és szórako
Megújult a Traktor Étterem Hír
Izgalmas dolgok történtek az elmúlt egy hétben a Traktor háza táján: alig öt nap alatt teljesen újjáépítették belvárosi étterem belső enteriőrjét, hozzáigazítva a hely küllemét gasztronómiai koncepciójához. Tavaly novemberben nyílt meg a Traktor Étterem a Bazilika szomszédságában és azóta rengeteg
Yolo Bistro, a nyakkendős gyorsétterem Cikk
Hiánypótló egészséges gyorsétterem nyílt ősszel a budapesti Árkádban. A Yolo Bistro által kínált ételek közül a legtöbb diétába illeszthető, mégis finom, ráadásul olyan adagokat kínálnak, amitől biztosan jól laknak a vendégek. Kiss Gábor, a vendéglátóhely séfje arról beszélt, látványkonyhában kész
Kés-Villa-Buda - Összefogás indult a budai vendéglátásért Cikk
A Kés-Villa-Buda-projekt tizenkét étterem összefogása, melyek közösen gondolkodnak, közös értékek mentén képzelik el a működésüket: van köztük több generációs, tradicionális, újító, sőt, kereteket feszegető. A lényeg: a klasszikus budai vendéglátás elveit vallják, kínálatukban a magyar ételeket pr
Megnyitott a Kemenes Cukrászda és Bisztró a Vámház körúton Hír
Augusztus 4-én Kemenes Cukrászda és Bisztró nyílik Budapesten, a Vámház körút 9. alatt. Az immár harmadik egységét nyitó Kemenes családi vállalkozás alig egy évtized leforgása alatt vívott ki magának hírnevet a cukrásziparban. A Lipóti Pékségnek is beszállító vállalkozás 2015-ben nyitotta legelső
Új Summer Brunch a Felix Kitchen&Barban Cikk
Késő reggeli, korai ebéd, vagyis brunch! Bár Magyarországon csak az utóbbi években kezdett elterjedni, a hétvégi pihenés szerelmeseinek biztosan ez a kedvenc étkezése, ráadásul mostantól Budapest legújabb éttermében élő DJ szettel és dunai panorámával élvezhetjük a nyári brunch hamisíthatatlan han
Június 12-én nyílik Buda egyik leghangulatosabb kerthelyisége Hír
Buda leghangulatosabb árnyas kerthelyiségébe csendesen egyre több asztal és szék kerül ki, ahogy jön a jó idő – az első fecskék már tavasszal itt kávéznak, de júniusban már biztosan mindenki kintre kéri majd a vacsoráját. Ünnepeljük a jó időt, a kiülést és a füstös illatokat, na meg a zenét – de
Újjászületett a margitszigeti Platán Étterem Hír
A Platán Étterem felújításával befejeződött a főváros legnagyobb gyógy-wellness részlegét és 12 konferenciatermet magába foglaló margitszigeti szálloda felújítási munkálatainak újabb szakasza. A fővárosban unikálisnak számító hotel, a Danubius Health Spa Resort Margitsziget vagy ahogy sokan ismer
Gasztro összefogással segít az UNICEF Hír
Cukrászdákkal, fagyizókkal és pékségekkel szövetkezett az UNICEF Magyarország. A közös cél az, hogy Anyák napja (május 5.) és Apák napja (június 16.) alkalmából minél többen és minél több időt töltsenek szeretteikkel, miközben segítenek azoknak is, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Országszer
Új prémium étterem Budapest gasztrotérképén: megnyitott a Felix Kitchen&Bar Hír
Hogyan fér meg egymás mellett egy több, mint 140 éves történelmi épület, az ázsiai és a magyar konyha, valamint a város legjobb aranygaluskája? A választ a Várkert Bazár mellett, az Ybl Miklós téren érdemes keresni, ahol bámulatos enteriőrrel és fantasztikus ételkínálattal megnyitotta kapuit a haz
A Szent István Bazilika jégszobrával nyit a Platz étterem terasza Hír
Jégből készíti el a budapesti Szent István Bazilika kicsinyített mását M. Tóth Zsolt jégszobrász. Az alkotást bárki megcsodálhatja április 6-án este a Platz étterem teraszán, ahol a tavaszt ünnepelve Veréb Tamás koncertje és gasztronómiai különlegességek is várják majd az érdeklődőket. Április 6-
Budapesti éttermet nyitott Pécsi Sörfőzde Hír
Autentikus magyar ételek mellé kínálja legjobb söreit a Pécsi Sörfőzde Budapest szívében, a Káldy Gyula utcában. A közelmúltban nyitott Pécsi Sör Beer & Traditional Food a főzde saját éttermeként nem csak a turisták, hanem a budapestiek számára is tartogat kellemes meglepetéseket. Könnyen vá
20 éves a Komédiás Kávéház! Cikk
Egy magyar családi vállalkozás sikertörténete: a pesti művészvilág otthona és a minőségi hazai ízek elkötelezett konyhája a napokban ünnepli 20. születésnapját. 1999-ben hosszas tervezés és kivitelezés után nyitotta meg kapuit a Nagymező utcában Schőn Zsuzsa és András Komédiás Kávéháza. Eleinte c
Íme Magyarország legjobb cukrászdái! Cikk
Magyarország legnívósabb gasztronómiai kalauza, a Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz továbbra is tartalmazza a legjobb cukrászdák listáját. Hol kapható Magyarország legjobb krémese, az a bizonyos ikonikus Dobos desszert, és merre induljunk, ha valami újhullámos édességre vágyunk? Íme a
Íme Magyarország legjobb éttermei! Cikk
Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2019-es Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán, valamint bemutatkozott a „Made in Hungary” Top Gasztronómiai Társulás, hazánk legjobb 20 éttermének részvételével Február 25-én, hétfőn este rendezték meg a hazai gasztronómiai élet legje
Pozitívan változik, de még mindig elmaradott a kávékultúra Magyarországon Cikk
A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála hagyományosan az év egyik legfontosabb gasztrorendezvénye. A Dining Guide, mint hazánk legrégibb gasztronómiai platformja, évről évre a vendéglátás újabb területeit veszi górcső alá. Idén először az éttermi szerviz és az éttermek kávékínálata is f
Újjáéledt Budapest egyik legszebb kávézója: Café Párisi a Lotz-teremben Hír
Közel két év kényszerű csend után új élet és kávézó költözött Budapest neoreneszánsz ékszeres dobozába, a Párisi Nagy Áruház szívében található Lotz-terembe az Andrássy úton. A Café Párisi vendégeként a századforduló grandiózus freskói alatt a Monarchia kávézóinak nagybetűs eleganciájába kóstolhat
Enrico Crippa: „A magyar éttermeknek önbizalomra van szüksége, és nem kell félniük a paprikától!” Cikk
A Dining Guide étteremteszteléseit idén Enrico Crippa, a három Michelin-csillagos Piazza Duomo étterem séfje vezette, aki a múlt hét folyamán látogatta meg a legjobb hazai éttermeket. A nemzetközi szaktekintélyt meglepte a magyar topéttermek szervizeinek magas színvonala, és elvarázsolta a magyar
Hálaadásnapi BBQ pulykavacsora a Budapest Barbecue Company-ban Cikk
A Budapest Barbecue Company egy igazán egyedüli, és persze ínycsiklandozó ajánlattal állt elő a Hálaadás alkalmából: október 22-én, az amerikai családi ünnep jegyében egy különleges pulykavacsorát kínál családoknak, vagy nagyobb társaságoknak! Hálaadásnapi BBQ pulyka tál 4-6 fős: 1 db 4-5 kiló
Stand étterem: könnyedség, légiesség, megbízhatóság és nyugalom Cikk
Hogyan szolgálja egy jó design a profi gasztronómiát? Fónagy Dóra építész-designer a nyáron megnyílt Stand étterem példáján keresztül mutatja be, milyen, amikor bizonyos séfek és étteremtulajdonosok munkájukat közvetlenebb módon prezentálják a vendégek felé. A konyha oltár, központi elem, energiap
Zenemű készült a Stand étterem konyhájának zajaiból Cikk
A Stand videójában Gál Kristóf zeneszerző a Stand étterem hangjaiból alkotott zenéjét Terei Miklós rendező-operatőr az étteremben forgatott képanyaga teszi teljessé. Az alkotók különleges koncepciójának megvalósítása nem volt könnyű feladat. Széll Tamás kést élez, Szulló Szabina szarvasgombát tisz
A jó borlap titkai Fiáth Attilától Cikk
Öncélúan összeállított borlapok. Túlértékelt magyar tételek. Borok, amiket csak a sommelier szeret, de nem illenek az ételekhez. Milyen hibákat fedezhetünk fel egy borlapon, ha étterembe megyünk? Fiáth Attila borszakértő néhány fontos szempontra hívja fel a figyelmet. Fiáth Attila a kifinomult bo