Gasztro Cikkek, hírek 11.oldal
377 találat. Bárok, Éttermek, Itthon is felkapott a gin, Ringbe szállnak a street foodosok a Food Truck Show-n
Itthon is felkapott a gin Cikk
Igazi frissítő, éppen ezért töretlenül népszerű nálunk is a gin, és persze a belőle készülő koktélok is. Egyedi ízvilága sok bártendert megihletett már, így az egyszerűtől az extravagánsig rengetegféle ginalapú koktél közül tudunk választani. Ráadásul mindezt tehetjük úgy is, hogy közben a környez
Ringbe szállnak a street foodosok a Food Truck Show-n Hír
India ízvilágát idézi meg ötven magyar street foodos három napon keresztül, hogy a közönség eldönthesse, melyikük a legkreatívabb. A versenyt a Magyar Street Food Egyesület szervezi, ezért hamburgerből, tócsniból és lecsóból is készül majd indiai változat. Kóstolni és szavazni szeptember 7-e és 9-
Mesterkurzusok a Vino Kóstoló Ünnepen Egerben Cikk
Eger régóta az egyik legkedveltebb úti cél a borrajongók körében. A gyümölcsös és változatos stílusú borokat adó borvidék augusztus végén ismét remek programmal és exkluzív mesterkurzusokkal készül az Eger-rajongók számára.
A második Vino Kóstoló Ünnepen, amelyet augusztus 24-én és 25-én rendezne
Már itthon is elérhető a L’OR prémium kávé! Cikk
Végre a hazai kiskereskedelmi láncokban is elérhető már a kávézás aranymércéje, a francia L’OR: a prémium minőségű, különleges pörkölésű kávévariánsok az aromazáró alumíniumkapszula-csomagolás révén minden érzékre hatóan biztosítják a maximális ízélményt. A márka felkérésére a bevezetés alkalmából
Surf 'n turf napok a Plánéban Cikk
A Pláne Badacsony borterasztól már megszokhattuk, hogy a legtöbb nyári hétvégére egy-egy ismerős séfet vagy csapatot igazolnak ée a teraszra, akik a badacsonyi borok mellé fantasztikus ételeket készítenek.
Pár hete már itt volt Balogh Gergely és Mogyorósi Donát a Budaörsi Halpiac, The Fishmonger-
A jó borlap titkai Fiáth Attilától Cikk
Öncélúan összeállított borlapok. Túlértékelt magyar tételek. Borok, amiket csak a sommelier szeret, de nem illenek az ételekhez. Milyen hibákat fedezhetünk fel egy borlapon, ha étterembe megyünk? Fiáth Attila borszakértő néhány fontos szempontra hívja fel a figyelmet.
Fiáth Attila a kifinomult bo
Hordóba zárt bor - Bemutatkozik a tango Hír
Különleges és őszinte bor a tállyai SZÓLÓ-tól a 2014-es évjáratú tango. A régi hagyományokra visszanyúló, flor alatt érlelt tétel a borászat filozófiájával összhangban egy modern stílusú, izgalmas élményt adó bor lett. A pince a kezdetektől egymás mellett alkalmazza a modern és a hagyományos techn
Tematikus nyári brunchok a zánkai Fügekertben Cikk
Van egy olyan romantikus terasz Zánkán, ami mellett nem lehetett álmodozás nélkül elmenni az utóbbi években. Van egy filmes és zenei szakember, aki gondol egyet, és panziót álmodik ide. Aztán van egy séf, aki már volt Michelin-csillagok közelében... és azt még nem is mondtuk, hogy ez a terasz igaz
Ragadd meg az édes életet, éld egy napod igazi olaszként! Cikk
Az olaszokról általában az elegancia, a könnyedség, a gasztronómia szeretete, na meg a hangos gesztikuláció jut eszünkbe. Bár Itáliában sem olajbogyóból van a kerítés, a mediterrán életmód bizonyítottan testnek-léleknek is jóbarátja. Végy egy szabad napot, és tippjeink segítségével kóstolj bele te
Szombaton nyílik a STAND, Szulló Szabina és Széll Tamás saját fine dining étterme! Hír
Két év után újra fine dining étteremben főz Szulló Szabina és Széll Tamás. Az Onyx éttermet elhagyva először a Hold utcai piacon nyitottak bisztrót Stand25 néven, mely egy éven belül elnyerte a Michelin Guide Bib Gourmand elismerését, most pedig közös tervük újabb állomása következik: megnyitják s
Siófok 50 - csúcsra járatott kultúra és gasztro-élmény Cikk
Lassacskán az egész országot eléri az elmúlt évek gasztroforradalma, így a balatoni vendéglátóhelyek is jócskán megváltoztak az elmúlt évtizedben. A hekket és sültkrumplit árusító egyenbüfék mellett egyre több az egyedi ízeket és minőségi alapanyagokat használó étterem. Már jócskán rácáfol a koráb
Megérkezett az első Bujdosó-pezsgő! Hír
Balaton, nyár, vitorlázás, jó borok és gasztronómia. Valahogy így képzeljük a tökéletes vakációt a magyar tengernél. És hogy még teljesebb legyen az élmény, a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet egy igazi, dél-balatoni stílusú tradicionális pezsgővel rukkolt elő ebben az évben.
Bujdosó Ferenc le se
Szállj fel a fine dinig óriáskerékre! - újabb gasztronómiai élmény a Barakában Cikk
A Baraka megint élményt nyújt, amikor vacsorázni hív: új nyári menüjükben a tányéron szó szerint megelevenednek a fesztiválok, a vidámpark, és a nyári kavalkád, miközben egy új videóban elmesélik azt is, milyen egy séf élete
A nyár megérkezett a folyton nyüzsgő Budapestre is, André Bicalho, a Bar
A világ legjobb olasz éttermei közé került a budapesti Pomo d’oro Hír
Tegnap este Rómában, a Cavaliere Waldorf Astoria 3 Michelin-csillagos La Pergola éttermében adták át azokat a rangos elismeréseket, amelyek a világ legjobb pizzát is készítő éttermeit díjazták. Ezek olyan éttermek, amelyek teljes kínálatában az eredeti olasz pizza meghatározó helyet képvisel. A Ri
5+1 hűsítő tipp nem csak whisky-imádóknak Cikk
Tisztán, jéggel, forrón, koktélként: nem is gondolnánk, milyen sokféle verzióban kerülhet poharunkba Skócia legnépszerűbb export terméke. Télen fel is melegedhetünk mellette, nyáron pedig ízlésünknek vagy az alkalomnak megfelelő frissítőt készíthetünk belőle. A scotch, avagy a skót whisky azoknak
Széll Tamás: Egy séf mindig saját étteremről álmodik Cikk
Már csak néhány nap van hátra a Bocuse d’Or európai válogatójáig, ahol Pohner Ádám és a magyar csapat az első versenynapon, június 11-én fog szerepelni, negyedik rajtolóként.
A Bocuse d’Or Europe római sajtótájékoztatóján néhány hete hivatalosan is kihirdették, hogy Torinóban Széll Tamásnak és Ha
200 pezsgő és 120 champagne: Magyarország legnagyobb pezsgőkóstolója jön június közepén Cikk
Hazánkban még soha nem látott választékkal várja a pezsgőrajongókat a Winelovers Pezsgő Június Nagykóstoló. A korábbi évekhez képest sikerült a rendezvényt még izgalmasabbá és vonzóbbá tenni: a belépőjegy több, mint 30 hazai és 50-nél több nemzetközi márka válogatott tételeinek kóstolását foglalja m
Magyar kézműves sörök sikerei Lexingtonban Hír
Idén ötödik alkalommal, 2018. május 19-én rendezték meg Kentucky államban az Alltech Craft Brews & Food Festet, amely fesztivál során több száz kézműves sörfőzde mutatta be termékeit egy verseny keretében. A zsűri egy összetett pontozási rendszer alapján választja ki a győztest. Bírálás alá ke
Nagy Bor Teszt 2018 - idén harmadszorra indult hazánk legnagyobb online boros felmérése! Cikk
Május 15-én elindult a Nagy Bor Teszt, hazánk legnagyobb online boros felmérése, immár harmadik alkalommal. Az elmúlt két évben összesen 60.000 válaszadó adatait dolgozták fel a kutatók, akik nem kevesebbre vállalkoztak, mint az internetet használók borvásárlási és borfogyasztási szokásainak elemzé
„Vidd el sörözni a fatert!” - Apák napja kézműves sörrel Cikk
„Vidd el sörözni a fatert!” jelszóval hirdet rendhagyó apák napi programot egy magyar kisüzemi sörfőzde és egy sörökkel foglalkozó magazin közös felhívása. Az akció lényege az apák napjának népszerűsítése mellett az, hogy az érdeklődők jobban megismerjenek egy kézműves sörtípust.
Az apák napját a
Étvágygerjesztő falatok művészi tálalásban Cikk
A BARAKA Budapest egyik legizgalmasabb, a kifinomult gasztronómia iránt szinte elsőként nyitó fine dining étterme, amelyet a Michelin Guide is előszeretettel ajánl évről évre. Most debütáló filmjükben megmutatják, milyen amikor a köszöntő falatok is művészi szintre emelkednek. Búzafű kertben tálal
Ezeket a borokat isszuk a Szigeten a Volton és a Soundon! Cikk
Idén is a Borháló lesz a vendéglátó egységek kizárólagos borbeszállítója a Sziget Kft. nyári rendezvényein. A tisztán is élvezetes vagy szikvízzel lazítható fehér és rozé alapbor, valamint a fesztiválok vörös cuvée-je a Borháló és a Dubicz Borászat közös alkotása, a reprezentatív tételekből össze
Három ok arra, hogy ne hagyd ki a Gere Jazz Fesztivált! Cikk
Június 8-9. között már hetedik alkalommal rendezik meg a Gere Jazz Fesztivált Villányban, a Gere Birtokon. A dolce vita életérzés szellemében az idén olasz tematika lesz, mi pedig adunk három tippet, hogy miért ne hagyd ki a nyár egyik legpezsgőbb exkluzív eseményét.
A legdélebbi, igazi mediterrá
Whiskys long drinkek és gourmet fogások a tökéletes estéért Cikk
Nyakunkon az esküvőszezon, és vele a lány-és legénybúcsúk vidám időszaka is. Manapság valóságos iparág áll rendelkezésünkre az események profi lebonyolításához, de akkor se essünk kétségbe, ha „egyszeri” barátként szeretnénk egyedivé varázsolni a különleges napot. Ínyenc, de pofonegyszerű tippjeinkk
Balatoni programajánló - július-indító lazulás és gasztronómia! Cikk
Kontor Tamás: gitár, kikötő, nyáreste – 07.06., Pura Vida Port, Keszthely
A Keszthelyi Yacht Kikötőben nyitott Pura Vida Port tulajdonképpen elköltöztette mindazt a lelkesedést, amit a tapolcai üzletben lehetett tapasztalni, és áthelyezte egy kikötői környezetbe. A kinti "streetfood" pultnál több
Chicagói és hatalmas - már Budapesten is ehetünk deep dish pizzát! Hír
Május 25-én megnyílik Magyarország első étterme, ahol Chicago-stílusú deep dish pizzát lehet enni. A hivatalos megnyitó előtti sajtótájékoztatón az étterem tulajdonosai, Kiss Péter és Kiss Dávid meséltek az I55-ig vezető útról, a deep dish pizzáról és annak történelméről, ezután pedig bőséges kóst
Már kapható a PASO söre, a PASO Ska Ipa! Hír
PASO SKA IPA névvel egy prémium kézműves sört dobott piacra a Pannonia Allstars Ska Orchestra és a gyártó HopTop Brewery. A palackozott ital különlegessége, hogy a címkéjén található QR-kód segítségével letölthető a zenekar vadiúj, As One című dala. Az új szerzemény is elhangzik majd a PASO 15 éves
Gourmet Fesztivál 2018 - Több mint 20 000 látogató, átadták az idei díjakat Hír
Idén is hatalmas volt az érdeklődés a legmenőbb hazai gasztrofesztivál iránt. A négy nap alatt több mint húszezren jöttek el a OTP Bank Gourmet Fesztiválra, a Millenárisra. Évek óta egyre nagyobb az érdeklődés a minőségi gasztronómia iránt, így nem csoda hogy a szakma legnagyobb presztízsű kiállít
Gerbeaud 160 – hagyomány és innováció Cikk
Idén ünnepli 160. születésnapját a hazai kávéházkultúra legismertebb reprezentánsa és a modern cukrászművészet nagy innovátora, a Gerbeaud. Az ünnepre megszületett az egyedi Cacao Barry Or Noir 1858 csokoládé, majd az ezzel a különleges étcsokoládéval készült „Gerbeaud 160 torta”, táblás csokolád
Gourmet Fesztivál 2018 - Mától a gasztronómia legjava a Millenárison Cikk
Az biztos, hogy mindenből a legjobbat kínálja idén a gasztrofesztiválok legjobbika, a Gourmet, május 17-20 között, a Millenárison. De hogy pontosan mit is kóstolhatunk a csúcsgasztronómia fellegvárában, nézzük, csemegézzünk a kínálatból. Az idei fő téma a gombóc, a kaviár és a pezsgő, de mindenki ho