Gasztro Cikkek, hírek 11.oldal
369 találat. Bárok, Éttermek, Ragadd meg az édes életet, éld egy napod igazi olaszként!, Szombaton nyílik a STAND, Szulló Szabina és Széll Tamás saját fine dining étterme!

Ragadd meg az édes életet, éld egy napod igazi olaszként! Cikk

Az olaszokról általában az elegancia, a könnyedség, a gasztronómia szeretete, na meg a hangos gesztikuláció jut eszünkbe. Bár Itáliában sem olajbogyóból van a kerítés, a mediterrán életmód bizonyítottan testnek-léleknek is jóbarátja. Végy egy szabad napot, és tippjeink segítségével kóstolj bele te

Szombaton nyílik a STAND, Szulló Szabina és Széll Tamás saját fine dining étterme! Hír

Két év után újra fine dining étteremben főz Szulló Szabina és Széll Tamás. Az Onyx éttermet elhagyva először a Hold utcai piacon nyitottak bisztrót Stand25 néven, mely egy éven belül elnyerte a Michelin Guide Bib Gourmand elismerését, most pedig közös tervük újabb állomása következik: megnyitják s

Siófok 50 - csúcsra járatott kultúra és gasztro-élmény Cikk

Lassacskán az egész országot eléri az elmúlt évek gasztroforradalma, így a balatoni vendéglátóhelyek is jócskán megváltoztak az elmúlt évtizedben. A hekket és sültkrumplit árusító egyenbüfék mellett egyre több az egyedi ízeket és minőségi alapanyagokat használó étterem. Már jócskán rácáfol a koráb

Megérkezett az első Bujdosó-pezsgő! Hír

Balaton, nyár, vitorlázás, jó borok és gasztronómia. Valahogy így képzeljük a tökéletes vakációt a magyar tengernél. És hogy még teljesebb legyen az élmény, a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet egy igazi, dél-balatoni stílusú tradicionális pezsgővel rukkolt elő ebben az évben. Bujdosó Ferenc le se

Szállj fel a fine dinig óriáskerékre! - újabb gasztronómiai élmény a Barakában Cikk

A Baraka megint élményt nyújt, amikor vacsorázni hív: új nyári menüjükben a tányéron szó szerint megelevenednek a fesztiválok, a vidámpark, és a nyári kavalkád, miközben egy új videóban elmesélik azt is, milyen egy séf élete A nyár megérkezett a folyton nyüzsgő Budapestre is, André Bicalho, a Bar

A világ legjobb olasz éttermei közé került a budapesti Pomo d’oro Hír

Tegnap este Rómában, a Cavaliere Waldorf Astoria 3 Michelin-csillagos La Pergola éttermében adták át azokat a rangos elismeréseket, amelyek a világ legjobb pizzát is készítő éttermeit díjazták. Ezek olyan éttermek, amelyek teljes kínálatában az eredeti olasz pizza meghatározó helyet képvisel. A Ri

5+1 hűsítő tipp nem csak whisky-imádóknak Cikk

Tisztán, jéggel, forrón, koktélként: nem is gondolnánk, milyen sokféle verzióban kerülhet poharunkba Skócia legnépszerűbb export terméke. Télen fel is melegedhetünk mellette, nyáron pedig ízlésünknek vagy az alkalomnak megfelelő frissítőt készíthetünk belőle. A scotch, avagy a skót whisky azoknak

Széll Tamás: Egy séf mindig saját étteremről álmodik Cikk

Már csak néhány nap van hátra a Bocuse d’Or európai válogatójáig, ahol Pohner Ádám és a magyar csapat az első versenynapon, június 11-én fog szerepelni, negyedik rajtolóként. A Bocuse d’Or Europe római sajtótájékoztatóján néhány hete hivatalosan is kihirdették, hogy Torinóban Széll Tamásnak és Ha

200 pezsgő és 120 champagne: Magyarország legnagyobb pezsgőkóstolója jön június közepén Cikk

Hazánkban még soha nem látott választékkal várja a pezsgőrajongókat a Winelovers Pezsgő Június Nagykóstoló. A korábbi évekhez képest sikerült a rendezvényt még izgalmasabbá és vonzóbbá tenni: a belépőjegy több, mint 30 hazai és 50-nél több nemzetközi márka válogatott tételeinek kóstolását foglalja m

Magyar kézműves sörök sikerei Lexingtonban Hír

Idén ötödik alkalommal, 2018. május 19-én rendezték meg Kentucky államban az Alltech Craft Brews & Food Festet, amely fesztivál során több száz kézműves sörfőzde mutatta be termékeit egy verseny keretében. A zsűri egy összetett pontozási rendszer alapján választja ki a győztest. Bírálás alá ke

Nagy Bor Teszt 2018 - idén harmadszorra indult hazánk legnagyobb online boros felmérése! Cikk

Május 15-én elindult a Nagy Bor Teszt, hazánk legnagyobb online boros felmérése, immár harmadik alkalommal.  Az elmúlt két évben összesen 60.000 válaszadó adatait dolgozták fel a kutatók, akik nem kevesebbre vállalkoztak, mint az internetet használók borvásárlási és borfogyasztási szokásainak elemzé

„Vidd el sörözni a fatert!” - Apák napja kézműves sörrel Cikk

„Vidd el sörözni a fatert!” jelszóval hirdet rendhagyó apák napi programot egy magyar kisüzemi sörfőzde és egy sörökkel foglalkozó magazin közös felhívása. Az akció lényege az apák napjának népszerűsítése mellett az, hogy az érdeklődők jobban megismerjenek egy kézműves sörtípust. Az apák napját a

Étvágygerjesztő falatok művészi tálalásban Cikk

A BARAKA Budapest egyik legizgalmasabb, a kifinomult gasztronómia iránt szinte elsőként nyitó fine dining étterme, amelyet a Michelin Guide is előszeretettel ajánl évről évre. Most debütáló filmjükben megmutatják, milyen amikor a köszöntő falatok is művészi szintre emelkednek. Búzafű kertben tálal

Ezeket a borokat isszuk a Szigeten a Volton és a Soundon! Cikk

Idén  is a Borháló lesz a vendéglátó egységek kizárólagos borbeszállítója a Sziget Kft. nyári rendezvényein. A tisztán is élvezetes vagy szikvízzel lazítható fehér és rozé alapbor, valamint a fesztiválok vörös cuvée-je a Borháló és a Dubicz Borászat közös alkotása, a reprezentatív tételekből össze

Három ok arra, hogy ne hagyd ki a Gere Jazz Fesztivált! Cikk

Június 8-9. között már hetedik alkalommal rendezik meg a Gere Jazz Fesztivált Villányban, a Gere Birtokon. A dolce vita életérzés szellemében az idén olasz tematika lesz, mi pedig adunk három tippet, hogy miért ne hagyd ki a nyár egyik legpezsgőbb exkluzív eseményét. A legdélebbi, igazi mediterrá

Whiskys long drinkek és gourmet fogások a tökéletes estéért Cikk

Nyakunkon az esküvőszezon, és vele a lány-és legénybúcsúk vidám időszaka is. Manapság valóságos iparág áll rendelkezésünkre az események profi lebonyolításához, de akkor se essünk kétségbe, ha „egyszeri” barátként szeretnénk egyedivé varázsolni a különleges napot. Ínyenc, de pofonegyszerű tippjeinkk

Balatoni programajánló - július-indító lazulás és gasztronómia! Cikk

Kontor Tamás: gitár, kikötő, nyáreste – 07.06., Pura Vida Port, Keszthely A Keszthelyi Yacht Kikötőben nyitott Pura Vida Port tulajdonképpen elköltöztette mindazt a lelkesedést, amit a tapolcai üzletben lehetett tapasztalni, és áthelyezte egy kikötői környezetbe. A kinti "streetfood" pultnál több

Chicagói és hatalmas - már Budapesten is ehetünk deep dish pizzát! Hír

Május 25-én megnyílik Magyarország első étterme, ahol Chicago-stílusú deep dish pizzát lehet enni. A hivatalos megnyitó előtti sajtótájékoztatón az étterem tulajdonosai, Kiss Péter és Kiss Dávid meséltek az I55-ig vezető útról, a deep dish pizzáról és annak történelméről, ezután pedig bőséges kóst

Már kapható a PASO söre, a PASO Ska Ipa! Hír

PASO SKA IPA névvel egy prémium kézműves sört dobott piacra a Pannonia Allstars Ska Orchestra és a gyártó HopTop Brewery. A palackozott ital különlegessége, hogy a címkéjén található QR-kód segítségével letölthető a zenekar vadiúj, As One című dala. Az új szerzemény is elhangzik majd a PASO 15 éves

Gourmet Fesztivál 2018 - Több mint 20 000 látogató, átadták az idei díjakat Hír

Idén is hatalmas volt az érdeklődés a legmenőbb hazai gasztrofesztivál iránt. A négy nap alatt több mint húszezren jöttek el a OTP Bank Gourmet Fesztiválra, a Millenárisra. Évek óta egyre nagyobb az érdeklődés a minőségi gasztronómia iránt, így nem csoda hogy a szakma legnagyobb presztízsű kiállít

Gerbeaud 160 – hagyomány és innováció Cikk

Idén ünnepli 160. születésnapját a hazai kávéházkultúra legismertebb reprezentánsa és a modern cukrászművészet nagy innovátora, a Gerbeaud. Az ünnepre megszületett az egyedi Cacao Barry Or Noir 1858 csokoládé, majd az ezzel a különleges étcsokoládéval készült „Gerbeaud 160 torta”, táblás csokolád

Gourmet Fesztivál 2018 - Mától a gasztronómia legjava a Millenárison Cikk

Az biztos, hogy mindenből a legjobbat kínálja idén a gasztrofesztiválok legjobbika, a Gourmet, május 17-20 között, a Millenárison. De hogy pontosan mit is kóstolhatunk a csúcsgasztronómia fellegvárában, nézzük, csemegézzünk a kínálatból. Az idei fő téma a gombóc, a kaviár és a pezsgő, de mindenki ho

5 dolog, amire érdemes odafigyelned, amikor esküvői tortát rendelsz Cikk

A jegyespárok a helyszín, a ruhák és a díszítés kiválasztása mellett gyakran nem fordítanak elegendő figyelmet az esküvői torta kiválasztására.  A hőmérséklet, a vendégek ízlése vagy a helyszín adottságai nagy mértékben befolyásolhatják a torta – és ezáltal a lagzi – sikerét. A legfontosabb szabályo

Rekord számú street food büfékocsit építettek idén Cikk

Fél év alatt 20 új food truck csatlakozott a Magyar Street Food Egyesülethez. Az új kocsikból portugál és kubai nemzeti ételeket, izraeli humusz falafelt és Ázsia legnépszerűbb streetfoodját is lehet kapni. Az egyesülethez még sosem csatlakoztak ilyen sokan fél év alatt, az új tagokkal összesen 150

Siófok50 - Édesszájúak paradicsoma a Balaton-parton Cikk

Top cukrászdák nyíltak Siófokon és ezt már nem csak a közönség gondolja így. Hivatalosan is az ország legjobb 10 vidéki cukrászdája közé választották az egyedi ízekkel csábító Villa Grétát, amely nincs egyedül ebben a sorban. Különleges, csak természetes anyagokat használó és klasszikus, patinás cuk

Hódít az új pálinkás longdrink a külföldiek között Cikk

Rekordszámú pálinkát fogyasztottak a budapesti turisták a hétvégén, noha köztudott, hogy a hungarikumot túl erősnek tartják a külföldiek. A szokatlan népszerűség egy új pálinkamárkának és a belőle készült, Forrás Spritz névre keresztelt longdrink-nek köszönhető, amely málna vagy birs pálinkából kész

Ingyenes fesztivállal nyílik a Három Holló Kávéház Cikk

Wilhelm Droste irodalmár ötlete nyomán nyílik új hely Budapesten: a Három HollóKávéház. A kávézó előképe az Andrássy úton, illetve a Ráday utcában a 90-es és 2000-es években működő Eckermann. A Három Holló most a Piarista Rend épületében és segítségével, a Szabad sajtó úton indul újra. Nevét Ady End

Teltházzal debütált a Dreher Talks, a Dreher Tanksörözők új programsorozata! Cikk

Legizgalmasabb gasztrokalandjairól sztorizott Jókuti András, a Világevő blog közismert szerzője a Dreher Talks eseménysorozat első állomásán, a Stex Házban. A könnyed, szórakoztató, beszélgetős programok a tervek szerint minden alkalommal a Dreher Tanksörözők közönségét szórakoztatják majd, természe

Hét új street food a Food Truck Show-n Hír

Burger illat, utcazene és lóverseny – szeptember 1 és 3 között ötödik alkalommal rendezik meg a hagyományos Food Truck Show-t a Kincsem Parkban. Ízekből és választékból nem lesz hiány: a szokásos kedvencek mellett hét új truck-kal bővül a csapat, így összesen 52 büfékocsi, több mint kétszáz fogásábó

Ötlet-Termet nyitott a Gellért Hír

Kreatív sörkonyhával párosított Ötlet-Terem nyílt a patinás Gellért Szálló sörözőjében. Az inspiráló környezetben “terem az ötlet”, ezért ajánlják cégeknek, különböző vállalati közös eseményekre. Legyen bár kötetlen brainstorming, oldott csapatépítés, kreatív céges ebéd vagy vacsora, esetleg könn