Gasztro Cikkek, hírek 8.oldal
357 találat. Bárok, Éttermek, BBQ a Föld körül - fúziós ételek Japán és Amerika gasztroházasságából

BBQ a Föld körül - fúziós ételek Japán és Amerika gasztroházasságából Hír

A Budapest Barbecue Company csapata különleges gasztronómiai projektbe kezdett május elején: olyan éttermekkel kreálnak közös ételeket, akik valamelyik égtáj vagy ország konyháját reprezentálják fővárosunkban, Föld körüli turnéra indítva ezzel az autentikus, Texas-stílusú barbecue-t. A BBQ a Föld

Teltházas kurzusok, sokszínűség és közel 6000 vendég - Ilyen volt a 10. VinCE Budapest! Cikk

Teltházas mesterkurzusok, elismert hazai és külföldi szakemberek, több mint 160 kiállító és közel 6000 vendég – véget ért a borszakma legjobban várt beltéri boros rendezvénye. A múlt hétvégén 10. alkalommal rendezték meg a VinCE Budapest Wine Show-t a Várkert Bazárban, a jubileumi esemény pedig id

Gasztro összefogással segít az UNICEF Hír

Cukrászdákkal, fagyizókkal és pékségekkel szövetkezett az UNICEF Magyarország. A közös cél az, hogy Anyák napja (május 5.) és Apák napja (június 16.) alkalmából minél többen és minél több időt töltsenek szeretteikkel, miközben segítenek azoknak is, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Országszer

Gourmet Fesztivál 2019: Magyarország legjobb séfjei és rangos külföldi fellépők májusban a Millenárison! Cikk

A Millenárison 9. alkalommal tartott OTP Gourmet Fesztivál nem csak Magyarország gasztronómiai felhozatalának legjaváról ad teljes képet, de az utóbbi évekre a térség legjelentősebb ilyen jellegű eseményévé is vált, amelyre a környező országok mellett idén Oroszországból és Koreából is érkeznek ne

Új prémium étterem Budapest gasztrotérképén: megnyitott a Felix Kitchen&Bar Hír

Hogyan fér meg egymás mellett egy több, mint 140 éves történelmi épület, az ázsiai és a magyar konyha, valamint a város legjobb aranygaluskája? A választ a Várkert Bazár mellett, az Ybl Miklós téren érdemes keresni, ahol bámulatos enteriőrrel és fantasztikus ételkínálattal megnyitotta kapuit a haz

Jó helyek a Dél-Balatonon, a Bujdosó Szőlőbirtok ajánlásával Cikk

Bár rengeteg online felület ajánl utazási tippeket, mégis legszívesebben a helyiek tanácsát fogadjuk meg. Így sokszor olyan helyekre juthatunk el, egyedi élményeket szerezve, amelyekről az útikönyvek sem írnak. Ez a gondolat vezette Bujdosóékat, amikor a pincészetük honlapján és közösségimédia-fe

Egy hét a champagne-ról - jön az első Winelovers Champagne Week Cikk

Húsvét hétfőn egy igazi frissítő újdonság veszi kezdetét, a borimádók legnagyobb örömére. Az italvilág Ferrarija, a champagne mutatkozik be többféle formában az elegancia, a luxus és a kuriózumok kedvelőinek – mert a champagne ma már igazi életérzés. A királyok és hercegek borának is nevezett cha

Csak a Mentes vásárok - kérdezz, kóstolj, élj egészségesen! Cikk

Inzulinrezisztencia, II-es típusú cukorbetegség, elhízás, emésztési panaszok, autoimmun betegségek, tápanyagfelszívódási zavarok. Néhány egészségügyi kihívás, ahol a mentes táplálkozás szükségessége ma már nem is kérdés. De együtt lehet-e élni egy szigorú diétával akár életünk végéig? Be tudjuk-e

Terasznyitó pezsgős hétvégével köszönti a tavaszt a St. Andrea Wine & Skybar Hír

Végre megérkezett a leggyönyörűbb évszak, a főváros egyik legjobb kilátással bíró helye pedig terasznyitó pezsgéssel ünnepel. Április 11-12-13-án, csütörtöktől szombatig, aki szerelmes a tavaszba és szeretné a szezonban elsőként felavatni a St. Andrea Wine & Skybar teraszait, csatlakozzon a Te

A Szent István Bazilika jégszobrával nyit a Platz étterem terasza Hír

Jégből készíti el a budapesti Szent István Bazilika kicsinyített mását M. Tóth Zsolt jégszobrász. Az alkotást bárki megcsodálhatja április 6-án este a Platz étterem teraszán, ahol a tavaszt ünnepelve Veréb Tamás koncertje és gasztronómiai különlegességek is várják majd az érdeklődőket. Április 6-

Villány és Tolna domborított: ezek lettek idén a legjobb kékfrankosok Cikk

A kékfrankos hazánk legnépszerűbb és legelterjedtebb kékszőlő-fajtája: országszerte közel 8000 hektáron termesztik, ami kb. 12-13%-át teszi a hazai szőlőskerteknek. A kékfrankosból készült borok a fogyasztókat elsősorban gyümölcsösségükkel és stílusbeli változatosságukkal nyűgözik le: a borászok p

Idén is keresi az év legjobb pálinkáját a Pálinka Nemzeti Tanács Hír

Idén nyáron ismét díjazzák az ország legjobb pálinkáit, a kereskedelmi főzdék április 18-ig nevezhetik a legjobb termékeiket. Az ország legnívósabb pálinkaversenyén több rostán is át kell menniük a nevezett tételeknek, amelyek között első a NÉBIH élelmiszerbiztonsági vizsgálata. Ezt követi a érzék

Budapesti éttermet nyitott Pécsi Sörfőzde Hír

Autentikus magyar ételek mellé kínálja legjobb söreit a Pécsi Sörfőzde Budapest szívében, a Káldy Gyula utcában. A közelmúltban nyitott Pécsi Sör Beer & Traditional Food a főzde saját éttermeként nem csak a turisták, hanem a budapestiek számára is tartogat kellemes meglepetéseket.  Könnyen vá

20 éves a Komédiás Kávéház! Cikk

Egy magyar családi vállalkozás sikertörténete: a pesti művészvilág otthona és a minőségi hazai ízek elkötelezett konyhája a napokban ünnepli 20. születésnapját. 1999-ben hosszas tervezés és kivitelezés után nyitotta meg kapuit a Nagymező utcában Schőn Zsuzsa és András Komédiás Kávéháza. Eleinte c

Egy hónap múlva nyílik a 10. VinCE Budapest! Hír

Nagy Sándor hódításait megidéző borok, a Sotheby’s árverések titkai és egy óceánt átszelő videós mesterkurzus – csak néhány momentum a legismertebb és legszínvonalasabb magyar beltéri boros rendezvény elmúlt 9 évéből, amelyeket az idei esemény programját bemutató sajtóeseményen elevenítettek fel.

Street food ünnepek télen-nyáron! Cikk

Szinte minden megyébe ellátogat idén az országjáró gasztro-konvoj. A minőségi street foodokat 15 városba viszik el a food truckok tavasztól késő őszig. A hagyományos roadshow április végén Egerben indul, ezután májustól többek között Kiskunhalasra, Zalaegerszegre és Veszprémbe látogatnak a kocsik.

Új gasztrós videósorozat indult - külföldiekkel főz együtt a Nosalty! Hír

Különleges videósorozattal jelentkezett a Nosalty! Az idén 10 éves online gasztromagazin új produkciójában olyan külföldieket mutat be, akik jó ideje Magyarországon élnek, imádnak főzni, és szívesen meg is mutatják hazájuk kulináris kincseit. Első vendégük egy vietnámi fiatalember, Quan, aki egy í

A világhírű nomád séf, Santiago Lastra áprilisban két estén át Budapest vendége Hír

A San Pellegrino által a 10 legjobb fiatal skandináv séf közé választott mexikói származású tehetség, Santiago Lastra Rodriguez hamarosan Londonban nyitja meg éttermét, előtte azonban még Budapesten mutatja meg senkivel össze nem hasonlítható stílusát. A helyszín a St. Andrea Restaurant, a világhí

Íme Magyarország legjobb cukrászdái! Cikk

Magyarország legnívósabb gasztronómiai kalauza, a Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz továbbra is tartalmazza a legjobb cukrászdák listáját. Hol kapható Magyarország legjobb krémese, az a bizonyos ikonikus Dobos desszert, és merre induljunk, ha valami újhullámos édességre vágyunk?  Íme a

Tavaszi programok Egerben Cikk

Eger városa pezsgő kulturális és gasztronómiai helyszín, ahol lépten-nyomon a történelembe botlunk, és persze – mint az egyik legkedveltebb magyar borvidék – jócskán akad borélmény is. A tavasz folyamán a városba érkezőket ehhez az igazán színes és vidám évszakhoz illő gasztroesemények, koncertek,

Márciusban ismét Tokaj-Hegyaljáé a főszerep, jön a Tokaji Március Nagykóstoló! Cikk

A tavalyi évben közel 1000 vendég volt kíváncsi a hazánk legnagyobb fehérboros borvidékének színe-javát felvonultató Tokaji Március Nagykóstolóra. Az idei évben még nagyobb érdeklődésre számítanak a szervezők. Tokaj hazánk egyik legkedveltebb borvidéke. Bár a 2000-es évekig Tokaj neve egyet jelen

Egerben lesz a Magyar Sommelier Bajnokság elődöntője Hír

Idén az Egri borvidéken rendezik meg a Magyar Sommelier Bajnokság Elődöntőjét március 2-án. A Magyar Sommelier Szövetség által lebonyolított esemény stratégiai partnere az Egri Borműhely, a verseny főtámogatója a Törley Pezsgőmanufaktúra. Az itteni versenyszakasz három helyezettje másnap Budapeste

Íme Magyarország legjobb éttermei! Cikk

Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2019-es Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán, valamint bemutatkozott a „Made in Hungary” Top Gasztronómiai Társulás, hazánk legjobb 20 éttermének részvételével Február 25-én, hétfőn este rendezték meg a hazai gasztronómiai élet legje

Bemutatkozik az Egri Borműhely Cikk

Az Egri Borműhelyt tíz egri borász közös gondolkodása, együttműködésre való törekvése hozta létre. Világos volt számukra, hogy egymással összefogva messzebbre jutnak el, és így érhetnek el eredményeket a borvidék ismertségének növelésében. 2016-ban ültek le először erről beszélgetni. A résztvevők

Pozitívan változik, de még mindig elmaradott a kávékultúra Magyarországon Cikk

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála hagyományosan az év egyik legfontosabb gasztrorendezvénye. A Dining Guide, mint hazánk legrégibb gasztronómiai platformja, évről évre a vendéglátás újabb területeit veszi górcső alá. Idén először az éttermi szerviz és az éttermek kávékínálata is f

Újjáéledt Budapest egyik legszebb kávézója: Café Párisi a Lotz-teremben Hír

Közel két év kényszerű csend után új élet és kávézó költözött Budapest neoreneszánsz ékszeres dobozába, a Párisi Nagy Áruház szívében található Lotz-terembe az Andrássy úton. A Café Párisi vendégeként a századforduló grandiózus freskói alatt a Monarchia kávézóinak nagybetűs eleganciájába kóstolhat

Elkészült Magyarország első Gasztro Körképe Cikk

A Dining Guide, hazánk legrégebbi gasztronómiai platformja érdekes vállalkozásba fogott néhány hazai csúcsétteremmel (Arany Kaviár, Babel, Costes, Costes Downtown, Fausto’s, Kistücsök, Olimpia, Tama, Stand, St. Andrea) karöltve. A lakosság étterembejárási szokásait kutatták az Ipsos Kutatóintézet

Egész éves programok Badacsonyban és a Laposa Birtokon Cikk

02.16: Borbarangolás Borvacsora Hamisíthatatlan Laposa Borvacsora, ahol az ételkülönlegességekhez és a vulkanikus borokhoz most élőzene is párosul. 02.22-24: Gasztrohegy hétvégék 5. Variációk egy témára: ezen a hétvégén minden a fánkokról szól. Lehet cukormázas, sós, puha vagy ropogós, mindenki

Jó hangulatban telt az első Somlói Borászbál Hír

A borvidéken január végén első alkalommal rendezték meg hagyományteremtő céllal a Somlói Borászbált. A hajnalig tartó, jókedvű és elegáns rendezvényen a somlói borok mellett fontos szerepet kapott a gasztronómia, a zene és a tánc is.A helyi borászokat ugyan összefűzi a munkakapcsolat, szakmai rend

Jó évet zárt a Dubicz Borászat 2018-ban Cikk

Az extrém időjárási viszonyok, a korai szüret és a hozamkorlátozások ellenére jó évet zártak a hazai bortermelők 2018-ban. A Mátra vidéki Dubicz Borászat és Szőlőbirtok évértékeléséből kiderült: míg náluk az elmúlt négy évben megtízszereződött az eladási volumen, idén országosan tovább nőtt az érd