Gasztro Cikkek, hírek 8.oldal
377 találat. Bárok, Éttermek, Havonta egyszer egész napos kikapcsolódás a 360 Barban, Elrajtolt a Nagy Bor Teszt - minden eddiginél értékesebb díjak a kitöltésért

Havonta egyszer egész napos kikapcsolódás a 360 Barban Cikk

A téli iglu teraszból zöld oázisra váltott a város legszebb panorámaterasza, amely a nagy melegben is hűsítő fogadtatással várja látogatóit. Bár néhány hete még el sem tudtuk képzelni, hogy végre napsütésben és nyári melegben élvezzük a szabad levegőt, végre beköszöntött a nyár és igazi élvezeteke

Elrajtolt a Nagy Bor Teszt - minden eddiginél értékesebb díjak a kitöltésért Hír

Negyedik alkalommal mérik fel a hazai internetezők boros szokásait: kezdetét vette az ország bortesztje. A kérdőívet kitöltőkre ezúttal minden eddiginél értékesebb díjak várnak. A kutatás 2019. augusztus 31-ig tart. Mindenki, aki ezen időszak alatt ellátogat a Nagy Bor Teszt weboldalára és ott ki

Holló hübris! - itt az első minimalista kisüzemi sörmárka Cikk

Az első minimalista kisüzemi sörmárkaként definiálja magát a székesfehérvári hübris, amely az elmúlt hónapokban jelent meg a hazai piacon. Jelszavuk: „kézműves sör, mínusz kézműves”. A célunk, hogy a jó sör ne kiváltság, hanem alap legyen az emberek számára – vallják a székesfehérvári hübris sörfő

Márkafüggetlen, sör- és gasztronómiai tanfolyamsorozat indul Budapesten Hír

A világ legfontosabb sörfajtái mellett az ital történetével, az alapanyagok széles körű bemutatásával, a sör gasztronómiai szerepével, a legjobb magyar és külföldi sörfőzdék főzeteinek kóstolásával és hozzájuk párosított ételekkel indítanak sörtanfolyam-sorozatot Budapest belvárosában. A HUBA – H

Megújul a Borháló Hír

A Borháló a Style Communication kreatív csapatának bevonásával megújítja arculatát és jelmondatát. A webes felületeken, a központi rendezvényeken június elejétől már az új dizájnnal találkozhatnak a vásárlók, a franchise-partnerek az egyes üzletekben fokozatosan térnek át az új megjelenés használa

Fröccsben a rozé, prémiumborként a fehér tarol a fesztiválokon Cikk

A Borháló idén negyedik éve felel a nagy nyári fesztiválok – a Volt, a Balaton Sound, a Sziget, a B.my.Lake és a Strand Fesztivál – alap- és prémiumbor-kínálatáért a vendéglátó egységek kizárólagos beszállítójaként. A cég a fogyási adatokból kiindulva folyamatosan monitorozza a fesztiválozók fogya

Elindult a harmadik Belvárosi Sörfesztivál! Cikk

Június 5. és 10. között újra várja a sörkedvelőket a Belvárosi Sörfesztivál, ahol 6 nap alatt, mintegy 250 féle sörkülönlegességet kóstolhatnak meg a látogatók. Az ingyenes rendezvényről a környezettudatosság jegyében teljesen száműzték a műanyag poharakat, és idén először olyan sör is készült, am

Egyedülálló palack az Egri borvidéken Hír

Az Egri borvidék idén nyártól már a saját palackjával büszkélkedhet, a borkedvelők pedig nemsokára találkozhatnak is vele. Egy helyi, tradicionális üveget terveztek újra, amibe a jövőben a magasabb presztízsű egri borok kerülhetnek. „A tavalyi Bikavér Ünnepen jelentette be Nyitrai Zsolt országgyű

Megnyílt a nyolcadik budapesti Zing Burger, cél a nemzetközi terjeszkedés Hír

Tovább erősödik a Zing Burger: az újonnan megnyitott oktogoni étterem után a folyamatosan erősödő franchise rendszer a cél, és akár a nemzetközi terjeszkedés is szóba jöhet. A bővülő hálózattal az étteremlánc év végéig várhatóan túllépi a 1 milliós eladott burger számot. Ahogy várható volt, megál

Egy New England IPA lesz a Belvárosi Sörfesztivál 2019 hivatalos söre Hír

A Belvárosi Sörfesztivál szervezői online kérdőív segítségével kérdezték meg a sörkedvelő érdeklődőket arról, milyen sört kóstolnának legszívesebben az idei rendezvényen. A fogyasztók a készítendő ital olyan paramétereit is meghatározhatták, mint az alkoholtartalom, a szín, de a válaszadók aszerin

Gere Jazz Fesztivál 2019: színre lép a FriciSpritz! Hír

A nyári Gere Jazz eseményén a koncertek mellett valószínűleg az újonnan bemutatkozó, többféle ízben készülő FriciSpritz lesz a vendégek kedvence. A Gere Attila Pincészet kertjébe érkezők ezekkel a friss és gyümölcsös italokkal a poharukban élvezhetik a villányi gardenparti hangulatát. A 2010-es é

Idén is Dubicz borokkal koccinthatunk a Sziget fesztiválokon és az EFOTT-on! Hír

Egyre népszerűbbek a magyar borok a hazai fesztiválokon, csak tavaly nyáron például ötödével nőtt a borfogyasztás a Sziget nyári rendezvényein az előző évhez képest. A pozitív változásban a fogyasztási trendek alakulása mellett kulcsszerepet játszik a fesztiválokon elérhető borok magas minősége is

Június 12-én nyílik Buda egyik leghangulatosabb kerthelyisége Hír

Buda leghangulatosabb árnyas kerthelyiségébe csendesen egyre több asztal és szék kerül ki, ahogy jön a jó idő – az első fecskék már tavasszal itt kávéznak, de júniusban már biztosan mindenki kintre kéri majd a vacsoráját. Ünnepeljük a jó időt, a kiülést és a füstös illatokat, na meg a zenét – de

Műanyagmentessé válik idén a Belvárosi Sörfesztivál Hír

Teljesen száműzi ettől az évtől a környezetszennyező, eldobható műanyagpoharakat a Belvárosi Sörfesztivál. Magyarország legnagyobb sörfesztiválja ezzel több mint 150 ezer egyszer használatos poharat spórol meg, a környezettudatosság jegyében. Június 5. és 10. között harmadik alkalommal rendezik m

Újjászületett a margitszigeti Platán Étterem Hír

A Platán Étterem felújításával befejeződött a főváros legnagyobb gyógy-wellness részlegét és 12 konferenciatermet magába foglaló margitszigeti szálloda felújítási munkálatainak újabb szakasza. A fővárosban unikálisnak számító hotel, a Danubius Health Spa Resort Margitsziget vagy ahogy sokan ismer

Gourmet Fesztivál 2019: látogatórekordot hozott a 9. alkalom Hír

Történetének leglátogatottabb rendezvényét zárta hétvégén az OTP Bank Gourmet Fesztivál. A hazai gasztronómia legnagyobb ünnepére közel 30 ezer látogató volt kíváncsi. Az idei Gourmet Díjat a legjobb kiállító kategóriában - a szakma döntése szerint - az Aum Étterem kapta meg, a közönség kedvence p

Gourmet Fesztivál 2019: az ország legjobb konyhái csütörtöktől a Millenárison! Cikk

Az ország legjobb konyhái készülnek egyedi kreációkkal a csütörtökön induló Gourmet Fesztiválra, ahol a kóstolás mellett hazai és külföldi sztárséfek nyilvános előadásain és tematikus workshopokon is részt vehetnek a látogatók.  A két Michelin-csillagos Onyx kenyérfagylaltja, a saját budapesti ét

Belvárosi Sörfesztivál 2019: a látogatók dönthetik el, milyen legyen a fesztivál söre! Cikk

Június 5. és 10. között újra várja a sörkedvelőket a Belvárosi Sörfesztivál, ahol 6 nap alatt mintegy 250 féle sörkülönlegességet kóstolhatnak meg a látogatók. Az ingyenes rendezvényre idén először készül olyan sör, amely receptjének megalkotásában a fogyasztók is részt vesznek. A Belvárosi Sörfe

Vegán borral rukkolt elő a Kristinus Borbirtok Hír

Aki egyszer belekóstol a padthai életérzésbe, az nem engedi el könnyen. Hét éve nyitotta meg kapuit az első padthai wokbar, azóta pedig óriási rajongótáborra tett szert és már hét helyszínen várja látogatóit. Kínálatukban eddig is fontos szerepet játszottak a mentes és vegán alapanyagok, mostantól v

Könnyed, friss bor a nyárhoz - íme az egri csillag! Cikk

Nyáron, ha könnyed, friss borokat keresünk, érdemes az Egri borvidék egyik kiemelt borát, az egri csillagot választanunk. A laza és trendi fehér házasítás már nem csak a borvidéken hódít. Az Egri borvidék éghajlatára a hűvös klíma és az átlagosnál alacsonyabb csapadékmennyiség jellemző. Ez a komb

BBQ a Föld körül - fúziós ételek Japán és Amerika gasztroházasságából Hír

A Budapest Barbecue Company csapata különleges gasztronómiai projektbe kezdett május elején: olyan éttermekkel kreálnak közös ételeket, akik valamelyik égtáj vagy ország konyháját reprezentálják fővárosunkban, Föld körüli turnéra indítva ezzel az autentikus, Texas-stílusú barbecue-t. A BBQ a Föld

Teltházas kurzusok, sokszínűség és közel 6000 vendég - Ilyen volt a 10. VinCE Budapest! Cikk

Teltházas mesterkurzusok, elismert hazai és külföldi szakemberek, több mint 160 kiállító és közel 6000 vendég – véget ért a borszakma legjobban várt beltéri boros rendezvénye. A múlt hétvégén 10. alkalommal rendezték meg a VinCE Budapest Wine Show-t a Várkert Bazárban, a jubileumi esemény pedig id

Gasztro összefogással segít az UNICEF Hír

Cukrászdákkal, fagyizókkal és pékségekkel szövetkezett az UNICEF Magyarország. A közös cél az, hogy Anyák napja (május 5.) és Apák napja (június 16.) alkalmából minél többen és minél több időt töltsenek szeretteikkel, miközben segítenek azoknak is, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Országszer

Gourmet Fesztivál 2019: Magyarország legjobb séfjei és rangos külföldi fellépők májusban a Millenárison! Cikk

A Millenárison 9. alkalommal tartott OTP Gourmet Fesztivál nem csak Magyarország gasztronómiai felhozatalának legjaváról ad teljes képet, de az utóbbi évekre a térség legjelentősebb ilyen jellegű eseményévé is vált, amelyre a környező országok mellett idén Oroszországból és Koreából is érkeznek ne

Új prémium étterem Budapest gasztrotérképén: megnyitott a Felix Kitchen&Bar Hír

Hogyan fér meg egymás mellett egy több, mint 140 éves történelmi épület, az ázsiai és a magyar konyha, valamint a város legjobb aranygaluskája? A választ a Várkert Bazár mellett, az Ybl Miklós téren érdemes keresni, ahol bámulatos enteriőrrel és fantasztikus ételkínálattal megnyitotta kapuit a haz

Jó helyek a Dél-Balatonon, a Bujdosó Szőlőbirtok ajánlásával Cikk

Bár rengeteg online felület ajánl utazási tippeket, mégis legszívesebben a helyiek tanácsát fogadjuk meg. Így sokszor olyan helyekre juthatunk el, egyedi élményeket szerezve, amelyekről az útikönyvek sem írnak. Ez a gondolat vezette Bujdosóékat, amikor a pincészetük honlapján és közösségimédia-fe

Egy hét a champagne-ról - jön az első Winelovers Champagne Week Cikk

Húsvét hétfőn egy igazi frissítő újdonság veszi kezdetét, a borimádók legnagyobb örömére. Az italvilág Ferrarija, a champagne mutatkozik be többféle formában az elegancia, a luxus és a kuriózumok kedvelőinek – mert a champagne ma már igazi életérzés. A királyok és hercegek borának is nevezett cha

Csak a Mentes vásárok - kérdezz, kóstolj, élj egészségesen! Cikk

Inzulinrezisztencia, II-es típusú cukorbetegség, elhízás, emésztési panaszok, autoimmun betegségek, tápanyagfelszívódási zavarok. Néhány egészségügyi kihívás, ahol a mentes táplálkozás szükségessége ma már nem is kérdés. De együtt lehet-e élni egy szigorú diétával akár életünk végéig? Be tudjuk-e

Terasznyitó pezsgős hétvégével köszönti a tavaszt a St. Andrea Wine & Skybar Hír

Végre megérkezett a leggyönyörűbb évszak, a főváros egyik legjobb kilátással bíró helye pedig terasznyitó pezsgéssel ünnepel. Április 11-12-13-án, csütörtöktől szombatig, aki szerelmes a tavaszba és szeretné a szezonban elsőként felavatni a St. Andrea Wine & Skybar teraszait, csatlakozzon a Te

A Szent István Bazilika jégszobrával nyit a Platz étterem terasza Hír

Jégből készíti el a budapesti Szent István Bazilika kicsinyített mását M. Tóth Zsolt jégszobrász. Az alkotást bárki megcsodálhatja április 6-án este a Platz étterem teraszán, ahol a tavaszt ünnepelve Veréb Tamás koncertje és gasztronómiai különlegességek is várják majd az érdeklődőket. Április 6-