Gasztro Cikkek, hírek 10.oldal
369 találat. Bárok, Éttermek, Hálaadásnapi BBQ pulykavacsora a Budapest Barbecue Company-ban, Csúcsgasztronómiai találkozó Budapesten - együtt főz a jelenlegi magyar Bocuse d'Or csapat
Hálaadásnapi BBQ pulykavacsora a Budapest Barbecue Company-ban Cikk
A Budapest Barbecue Company egy igazán egyedüli, és persze ínycsiklandozó ajánlattal állt elő a Hálaadás alkalmából: október 22-én, az amerikai családi ünnep jegyében egy különleges pulykavacsorát kínál családoknak, vagy nagyobb társaságoknak! Hálaadásnapi BBQ pulyka tál 4-6 fős: 1 db 4-5 kiló
Csúcsgasztronómiai találkozó Budapesten - együtt főz a jelenlegi magyar Bocuse d'Or csapat Hír
November 8-án együtt főz a jelenlegi magyar Bocuse d'Or csapat, azaz Pohner Ádám, Csillag Richárd, Segal Viktor és Hamvas Zoltán, két norvég Bocuse legenda, Odd Ivar Solvold és Ørjan Johannessen, valamint Széll Tamás és Szulló Szabina. A vacsorajegyekből befolyt összeg a magyar Bocuse d’Or csapat
Hogyan kóstoljunk whiskyt? Cikk
Mit tudhatunk meg a whiskyről a színe alapján? Mennyire dugjuk bele az orrunkat a pohárba? Jéggel vagy jég nélkül érdemes kérnünk a whiskyt? Dave Francis, az Edrington márka nemzetközi nagykövete igazán hasznos tanácsokat adott az idei Whisky Show résztevőinek, melyekkel még a kezdő fogyasztók is
Stand étterem: könnyedség, légiesség, megbízhatóság és nyugalom Cikk
Hogyan szolgálja egy jó design a profi gasztronómiát? Fónagy Dóra építész-designer a nyáron megnyílt Stand étterem példáján keresztül mutatja be, milyen, amikor bizonyos séfek és étteremtulajdonosok munkájukat közvetlenebb módon prezentálják a vendégek felé. A konyha oltár, központi elem, energiap
Magyar gasztro-siker Torinóban Hír
A Terra Madre Salone del Gusto gasztrokulturális világeseményen az egerszóláti szürkemarha a Slow Food Presidia “előszobájába” került. A nagy magyar sikerrel zárult torinói rendezvény magyar megjelenését a Slow Living Hungary Egyesület és a Magyar Turisztikai Ügynökség közösen szervezte. Az 1987
Őszi fine dining káosz a Baraka étteremben Hír
A Baraka étterem sokak szeint már nem egyszerűen gasztronómiai vállalkozás, ami ott történik a szórakoztatóipar határát súrolja. Ősszel Budapest egyik legkorábban megnyílt fine dining éttermében a káosz veszi át az irányítást. Faágak és avar a tányéron, egy mágikus leves, ami a szemünk láttára vál
Gasztrohegy hétvégék Badacsonyban Cikk
Gasztrohegy nem csupán egy programsorozat, hanem hitvallás is: aktivitásra csábít, tematikát ad, élményt nyújt – borokkal, gasztronómiával, ötletekkel. Végre kiderül, hogy a Badacsony valójában mindig is tányér alakú volt, csak eddig nem volt olyan megközelítés és olyan kínálat, amiből ez ennyire
Jön a hatodik Olaszrizling Október! Cikk
A korábbi évek tradícióinak folytatásaként 2018 októberében már hatodik alkalommal kerül reflektorfénybe Magyarország legnépszerűbb fehérbora. Az Olaszrizling Október nagykóstolón a névadó olaszrizlingekkel együtt több mint 200 különböző tétel várja a borkedvelőket. Bár nem a legnagyobb területe
5 éves a Borháló! Cikk
Ötödik születésnapját ünnepli a Borháló franchise, Magyarország legnagyobb borszaküzlet-hálózata. Kínálatát folyamatosan bővítve a vállalkozás immár fél évtizede kínál minőségi borokat kedvező árakon: az alternatív kiszereléseknek köszönhetően a vevők ugyanazokat a tételeket akár 40 százalékkal ol
Gasztroturizmus is pörög Siófokon Hír
Illatos, amerikai stílusú barbecue, páratlan kikötői látvány és a mesterszakács ízei, különlegesen elkészített balatoni halak. Az elmúlt néhány évben Budapest után a Balaton partján is lezajlott a gasztroforradalom, így a tópart legnagyobb városában, Siófokon is egyre több izgalmas hellyel találko
Megjelent a Rockstar Magazin X. évfolyamának 19. száma! Hír
Ezúttal is gigantikus méretekben várja az érdeklődőket október 5. és 7. között a Budapest Music Expo, ahol több tízezer hangsert próbálhatsz ki a Hungexpo területén. Egy olyan esemény, ami hidat képez a háttérben mozgolódó zeneipari szakemberek, a hivatásos profik, a hobbizenészek és a szimpla zen
Exkluzív csokoládé, művészi köntösben az az idén 160 éves Gerbeaud cukrászdától Hír
Kortárs művészek alkotásai díszítik az idén 160 éves Gerbeaud cukrászda jubileumi csokoládéit. A limitált számú „művészi édességhez” a világ egyik vezető csokoládégyára, a Cacao Barry – kizárólag a Gerbeaud számára készített - csokoládéja szolgálja az alapanyagot. A három különböző csomagoláson pe
Őszi ízek rozé mellé Cikk
Beköszöntött az ősz, és ugyan elmúlt a nyári hőség és a jeges italok ideje, de a rozék népszerűsége ilyenkor is töretlen. Kicsit visszaidézik a nyarat, de a szezonális fogások mellé is remekül párosíthatóak, a Nagygombos Borászat legalábbis kitartóan hisz abban, hogy a rozé nem egy egyévszakos tör
Szombaton kiderül melyik a 100 legjobb magyar bor Cikk
A Winelovers márkanév mára egyet jelent a hazai borászok és boraik, valamint a minőségi borfogyasztók iránti elkötelezettséggel. A 116 oldalas Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazint az a szándék hívta életre, hogy hozzájáruljon a legjobb magyar borok népszerűsítéséhez, a fogyasztókat p
Bemutatkozik az új Zwack-italkülönlegesség a Kalumba Madagascar Spiced Gin Cikk
Több évnyi termékfejlesztés után mutatta be a Zwack legújabb italkülönlegességét, a Kalumba Madagascar Spiced Gint. A komplex fűszerességet és a citrusos frissességet ötvöző gyógy- és fűszernövény italt a Kecskeméti Zwack Pálinka Manufaktúrában gyártják tölgyfahordókban, aszalt fügén hónapokon át
Felsőerjesztésű, american pale ale a Pécsi Sörfőzdétől Hír
Hagyományos módszerekkel készül az amerikai sörforradalom egyik legismertebb sörtípusa a Pécsi Sörgyárban. A Pécsi APA a megújuló Pécsi Sörgyár új, szuperprémium sörcsaládjának első tagja. A legnagyobb hazai kisüzemi sörfőzdeként számon tartott Pécsi Sörfőzde egy teljesen új sörtípussal, egy fels
Egészséget az uzsonnáscsomagba! Cikk
Becsöngettek. Ez ugyebár elsősorban az iskolás gyerekeknek szól, de voltaképpen a szülőknek is. Leginkább az anyukáknak, akik ilyenkor újra kezdhetik a fejtörést, hogy vajon mi is kerüljön az uzsonnáscsomagba? Egyáltalán milyen legyen ez a csomag? Jó ötlet, ha beszerzünk erre a célra egy csinos u
Zenemű készült a Stand étterem konyhájának zajaiból Cikk
A Stand videójában Gál Kristóf zeneszerző a Stand étterem hangjaiból alkotott zenéjét Terei Miklós rendező-operatőr az étteremben forgatott képanyaga teszi teljessé. Az alkotók különleges koncepciójának megvalósítása nem volt könnyű feladat. Széll Tamás kést élez, Szulló Szabina szarvasgombát tisz
Lakáséttermi esték a Taberna Infinitoban Cikk
Van egy hely a Szent György-hegyen, a kisapáti oldalon, ahol mediterrán a hangulat, hatalmas a terasz, messze ér a kilátás, a hegy borai kaphatók, és mellé szicíliai és balkáni ételek sülnek-főnek. A Taberna Infinito lakásétterem egész estés élményt kínál, a vacsora korlátlan és bor is jár mellé,
Megérkezett 2018 első primőr bora Hír
A korai szüret nyomán idén is a pécsi Lisicza Borház Primőr Roséja lett a szezon első kereskedelmi forgalomba kerülő bora Magyarországon – adja hírül a Borháló Borkereskedés. Országszerte tart a korai fajták szedése és feldolgozása. A szakma derűlátó, a későbbi szüretelésű szőlők is szép évjáratot
DreherFeszt 2018 - sörkülönlegességek és ajándék süti Hír
Az 5. DreherFeszt fantasztikus sörfelhozatallal jelentkezik szeptember 1-jén, a kínálatában néhány, eddig még sohasem kóstolt Dreher specialitással is megismerkedhet a közönség. Ráadásul a jubileum alkalmából még egy ehető születésnapi meglepetéssel is készülnek a szervezők: a Sass Dani által megá
5+1 dolog, amit nem tudtál a sóletről Cikk
Előrelátó háziasszonyok A Sábát ideje alatt, azaz péntek napnyugtatától szombat napnyugtáig a zsidó vallás előírásai szerint tilos dolgozni, például tüzet gyújtani. Ebből vezetik le, hogy nem szabad főzni, sőt, ételt melegíteni sem. A sólet pontosan ennek a szabálynak köszönheti népszerűs
Itthon is felkapott a gin Cikk
Igazi frissítő, éppen ezért töretlenül népszerű nálunk is a gin, és persze a belőle készülő koktélok is. Egyedi ízvilága sok bártendert megihletett már, így az egyszerűtől az extravagánsig rengetegféle ginalapú koktél közül tudunk választani. Ráadásul mindezt tehetjük úgy is, hogy közben a környez
Ringbe szállnak a street foodosok a Food Truck Show-n Hír
India ízvilágát idézi meg ötven magyar street foodos három napon keresztül, hogy a közönség eldönthesse, melyikük a legkreatívabb. A versenyt a Magyar Street Food Egyesület szervezi, ezért hamburgerből, tócsniból és lecsóból is készül majd indiai változat. Kóstolni és szavazni szeptember 7-e és 9-
Mesterkurzusok a Vino Kóstoló Ünnepen Egerben Cikk
Eger régóta az egyik legkedveltebb úti cél a borrajongók körében. A gyümölcsös és változatos stílusú borokat adó borvidék augusztus végén ismét remek programmal és exkluzív mesterkurzusokkal készül az Eger-rajongók számára. A második Vino Kóstoló Ünnepen, amelyet augusztus 24-én és 25-én rendezne
Már itthon is elérhető a L’OR prémium kávé! Cikk
Végre a hazai kiskereskedelmi láncokban is elérhető már a kávézás aranymércéje, a francia L’OR: a prémium minőségű, különleges pörkölésű kávévariánsok az aromazáró alumíniumkapszula-csomagolás révén minden érzékre hatóan biztosítják a maximális ízélményt. A márka felkérésére a bevezetés alkalmából
Surf 'n turf napok a Plánéban Cikk
A Pláne Badacsony borterasztól már megszokhattuk, hogy a legtöbb nyári hétvégére egy-egy ismerős séfet vagy csapatot igazolnak ée a teraszra, akik a badacsonyi borok mellé fantasztikus ételeket készítenek. Pár hete már itt volt Balogh Gergely és Mogyorósi Donát a Budaörsi Halpiac, The Fishmonger-
A jó borlap titkai Fiáth Attilától Cikk
Öncélúan összeállított borlapok. Túlértékelt magyar tételek. Borok, amiket csak a sommelier szeret, de nem illenek az ételekhez. Milyen hibákat fedezhetünk fel egy borlapon, ha étterembe megyünk? Fiáth Attila borszakértő néhány fontos szempontra hívja fel a figyelmet. Fiáth Attila a kifinomult bo
Hordóba zárt bor - Bemutatkozik a tango Hír
Különleges és őszinte bor a tállyai SZÓLÓ-tól a 2014-es évjáratú tango. A régi hagyományokra visszanyúló, flor alatt érlelt tétel a borászat filozófiájával összhangban egy modern stílusú, izgalmas élményt adó bor lett. A pince a kezdetektől egymás mellett alkalmazza a modern és a hagyományos techn
Tematikus nyári brunchok a zánkai Fügekertben Cikk
Van egy olyan romantikus terasz Zánkán, ami mellett nem lehetett álmodozás nélkül elmenni az utóbbi években. Van egy filmes és zenei szakember, aki gondol egyet, és panziót álmodik ide. Aztán van egy séf, aki már volt Michelin-csillagok közelében... és azt még nem is mondtuk, hogy ez a terasz igaz